Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VPS][Linux]VirtualMachine FreeBSD?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z stworzeniem serwera metin2. Bowiem posiadam server wystarczający na ~200 graczy aczkolwiek nie jest to dedykowany serwer i nie posiada on freeBSD. Jest kilka sposobów na zrobienie na Debianie serwera metin2 lecz nie potrafię ich zrozumieć. Czy jest możliwość postawienia na linuxie serwer m2? Centos, Ubuntu lub Debian

Opublikowano

Do tego to sam doszedłem lecz nie umiem użyć virtualboxa dostosowanego do freeBSD.

Z tego co także sprawdzałem to jest freebsd ale na debiana "kfreebsd" GNU na Debian OS.

Opublikowano

pliki są stworzone na system freebsd i nie uruchomisz ich na linuxie może i jest to możliwe tak jak piszą koledzy wyżej że instalujesz graficzny interfejs wtedy instalujesz sobie zdalny pulpit na przykład vncserver i na tym uruchamiasz maszyne z freebsd tak samo jak dawniej serwery hamachi ale czy to będzie działać nie wiem bo nigdy się w to nie bawiłem w dodatku dużo więcej roboty i serwer jest dużo bardziej obciążony nawet jak nic nie robisz, nie warto tak mieszać kup sobie jakiś gówniany vps z freebsd za 50zł a gwarantuje ci że pociągnie te 150 osób może nawet więcej ci co kupują dedyki za (milion) zł na jakieś pliczki metin2 są jebnięci, na początku gdy powstawały pierwsze chińskie serwery żaden z nich nie miał takich parametrów co dzisiaj na czym te polskie pojeby stawiają serwer za tysiąc zł miesięcznie i myślą że 64gb to mało w dodatku że w dzisiejszych mało osób gra już w tą gre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...