Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośnie shingeki no kyojin, wykraczające materiał fabularny drugiego sezonu

royal333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

uwaga, cały ten temat jest spoilerowy. Odnosi się bodajże do aktualnych wydarzeń z mangi.  Zastanawia mnie jedno.

najpierw był jeden tytan, kobieta  która zyskala moc tytana zawierając pakt z diabłem  potem jakby miałą po sobie  9 spadkobierców  dlaczego więc aktualnie jest więcej niż 9 ludzi tytanów? Jak wiadomo żeby tytan był  świadomy i mogl zmieniać się w człowieka, musi zjeść innego człowieka tytana, podczas swojej bezmyślnej formy, w którą to przemienia się wskutek działania serum. Na początku ludzi tytanów było 9, więc dlaczego w serii jest więcej niż 9 ludzi tytanów?

Opublikowano

O co ci chodzi? Jest ich tyle ile być powinno (8/9 aktualnie z tego co się orientuję).

Na wiki masz nawet tabelkę z podziałem na żyjących i nieżyjących.

http://attackontitan.wikia.com/wiki/Titan_shifter

Trzeba oczywiście mieć na uwadze, że Eren posiada dwie moce, stąd wyliczyłem ich ogółem 8 z 9. Jeden tytan pozostaje niewiadomą.

417711489342956987022.png

Opublikowano

O co ci chodzi? Jest ich tyle ile być powinno (8/9 aktualnie z tego co się orientuję).

Na wiki masz nawet tabelkę z podziałem na żyjących i nieżyjących.

http://attackontitan.wikia.com/wiki/Titan_shifter

Trzeba oczywiście mieć na uwadze, że Eren posiada dwie moce, stąd wyliczyłem ich ogółem 8 z 9. Jeden tytan pozostaje niewiadomą.

Eren posiada moc po krugerze, który dal sie zabić ojcowi erena,a ojciec erena erenowi i to prawdopodobnei jest jeden z tych dwóch tytanow, których ma eldia, czy jak oni się tym nazywali. Spadkobiercą tego drugiego tez jest Eren, bo ojciec erena zabił potomkinię tego pierwszego króla.  Wyliczenie mi nie pasowało, bo: 1. Annie, 2. Eren, 3. Eren, 4. Reiner, 5. Bertold (potem armin), 6. Zeke Jeager, 7. Ymir (przed nią marcel), 8. tytan czwornożny, no i generalnie moglbym wyliczyć jeszcze z kilku tytanów, sugerując się tym screenem: https://scr.hu/LNNlDA a z tego co pisze w statusach konkretnych "Wojowników" to tylko wlasnie ten marcel nie żyje. Kiedys patrzylem i na angielskiej wiki było tak samo.

Może jestem debilem i czegoś nie rozumiem, nie wykluczam xD

Opublikowano

To, że masz tam "wojowników" nie oznacza, że posiadają oni moce tytanów.

Przykład z ostatniego chaptera (93), Reiner'owi kończy się czas i musi komuś oddać opancerzonego tytana. Odziedziczyć ma go Gabi, ale pod koniec chaptera wywiązuje się męska rozmowa Reinera i Falco z której dowiadujemy się iż to jednak Falco posiądzie moc opancerzonego (w myśl ochrony Gabi, jak wiemy posiadacze tytanich mocy żyją max. 13 lat od czasu ich otrzymania).

Podsumowując, mamy obecnie 8 ujawnionych mocy (Founding, Armored, Colossal, Female, Attack, Beast, Jaw, Cartman) i 7 ich żywych posiadaczy.

Ludzie z tytanimi mocami, którzy są obecni (i żywi) na twoim screenie to:

- Zeke (Beast Titan)

- Galliard (Jaw Titan)*

- Pieck (Cartman)

Reszta to głównie dzieciaki z następnej generacji, które ów moce dopiero odziedziczą (no i przecież nie wszyscy).

* - Ymir pożarła Marcela, potem Galliard pożarł Ymir. W ten sposób Galliard zostaje oficjalnym posiadaczem mocy "Jaw" tytana, za ch*ja nie wiem jak to się tłumaczy. xD

Opublikowano

Nawet jakby się coś nie zgadzało, to autor i tak by to zrobił tak żeby się zgadzało wprowadzając nutkę tajemniczości i dezorientacji.

Opublikowano

Nawet jakby się coś nie zgadzało, to autor i tak by to zrobił tak żeby się zgadzało wprowadzając nutkę tajemniczości i dezorientacji.

fabuła tworzona na kolanie nie jest obiektywnie najlepsza :/

Opublikowano

Też muszę to przyznać, że to co się teraz dzieje w mandze, jest trochę absurdalne. Czołgi, samoloty, niedługo stworzą atomówki i seria w ogóle przestanie mieć jakikolwiek związek z tytanami xD

Opublikowano

Też muszę to przyznać, że to co się teraz dzieje w mandze, jest trochę absurdalne. Czołgi, samoloty, niedługo stworzą atomówki i seria w ogóle przestanie mieć jakikolwiek związek z tytanami xD

980371494621453987022.jpeg

Tak trochę z humorem, ale fabuła zmierza w (mam nadzieję) dobrym kierunku, w końcu ileż można wałkować ten sam schemat?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...