Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Jest to moja pierwsza praca więc jestem zielony. Mój problem polega na tym, że nie wiem jak zastartować skrypt buttonem. Pewnie znajdzie się jeszcze wiele błędów, dlatego proszę o sprawdzenie pracy oraz sprowadzenie na dobrą drogę.

Pozdrawiam,

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Witam serdecznie.

Jest to moja pierwsza praca więc jestem zielony. Mój problem polega na tym, że nie wiem jak zastartować skrypt buttonem. Pewnie znajdzie się jeszcze wiele błędów, dlatego proszę o sprawdzenie pracy oraz sprowadzenie na dobrą drogę.

Pozdrawiam,

Chyba już wszystko :P

Opublikowano

@up:

jak to niby ma działać skoro używasz funkcji "wyjdz" której w ogóle nie stworzyłeś??

@topic:

dopisz na końcu skryptu:

I na początku:

endem będziesz mógł wyłączyć skrypt.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Chodziło mi o wyłączanie przy pomocy buttona Exit lub X systemowym a nie klawiszem.

@UP: miałem wcześniej zrobioną funkcje tylko że nie działała więc ją wywaliłem.

Opublikowano

Niestety, w autoit jeśli jakaś instrukcja jest w trakcie działania to żadna inna (poza hotem) nie zadziała w tym momencie. Więc pozostaje ci chyba tylko hotkey (eventy na gui chyba też nie działają).

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Tylko teraz mam jeszcze takie pytanie, jak zrobić funkcje która by zatrzymywała by wszystkie aktualnie wykonywane zadania z obsługa buttona??

Pozdrawiam,

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Tylko teraz mam jeszcze takie pytanie, jak zrobić funkcje która by zatrzymywała by wszystkie aktualnie wykonywane zadania z obsługa buttona??

Pozdrawiam,

Tworzysz buttona, podczepiasz go pod zmienną $stop (nie wiem jak to inaczej nazwać, tylko autoit ma takie dziwactwa :P) i do niego podczepiasz funkcje "pauza()" o tak:

Dodajesz funkcję ext()

I usuwasz hotkeye ;P

Cały kod powinien mniejwięcej wyglądać tak:

Buttona sobie najwyżej przesuń bo nawet autoita na dysku nie mam ;P

Opublikowano

Funkcja pauza tylko zatrzymuje aktualnie wykonywane zadanie, które później można wznowić tym samym klawiszem. A mi chodziło o zakończenie aktualnie wykonywanego zadania np. Program wysyła wiadomość o wciśnięciu klawisza F7 co dwie sekundy i buttonem (Stop) zatrzymujesz skrypt. Aby go wznowić musisz od nowa wcisnąć buttona o nazwie Start. Jeszcze mam takie pytania, jak zrobić aby nie można było włączyć skryptu bez podania liczby w okienku input oraz żeby przy takim zajściu wyświetlał się komunikat o błędzie?? Dało by rade zrobić dodatkową funkcje aby można było wpisywać liczby dziesiętne np. 1, 1,5 2,5 0,5??

Pozdrawiam,

PS. Ci którzy udzielili i udziela pomoc w tym temacie dostaną +(lub -) ;)

Opublikowano

mozna wpisać tylko 3 cyfry , wszystkie inne znaki będą ignorowane i sygnalizowane zakazem wpisywania , a i przy okazji wycentruje ci cyferki w inpucie i domyślnie wpisze 11

zawsze mozna zrobić wczytywanie danych z pliku konfiguracyjnego i uzyc IniRead do wczytania danych , jak i zapisać wpisane dane IniWrite

plik dane.ini zawierał by w środku :

[Dane]

Input=11

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jeszcze mam takie pytania, jak zrobić aby nie można było włączyć skryptu bez podania liczby w okienku input oraz żeby przy takim zajściu wyświetlał się komunikat o błędzie??

A co mam zrobić aby skrypt wykonywał to zadanie?? ^^

Pozdrawiam,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...