Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sprawdzić pong serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam taki problem postawiłem serwer Metin2 ale nie wiem jaki ma pong.

Jak go sprawdzić i w jakim pliku na serwerze jest zawarty pong?

W plikach klienta to bez problemu znajde i zmienie pong ale nie wiem jaki jest na serwerze jak sie tego dowiedzieć?

Opublikowano

Teraz serwery nie mają pongu, tylko masz ip.

Na jakich plikach robisz?

Nie to żeby coś, ale żeby połączyć się do serwera zawsze musiałeś łączyć się z danym ip... a nie z samym pongiem, teraz sprawdzanie i łączenie pongu zostało wyłączone.

@1361622928-U485574.pngmargoleczek

Podeślij mi swoją binkę/game najlepiej to Ci powiem jaki masz pong w tym 89.

Opublikowano

@DarnokBoss

Tak, tylko takie był, ale jeśli nie wie jaki ma, bo możliwe, że w game ma jeden, a w bince drugi to po prostu trzeba zmienić np. w game diffem z tego co pamiętam był na to diff, a jak nie diffem to po prostu przez notepada++ wyszukać danej frazy (z tych górnych co podałeś) i zmienić -- nie obiecuje, że zadziała bo tak chyba się robiło z version key'em, a nie z pongiem (na to chyba był diff).

Opublikowano

@DarnokBoss

Tak, tylko takie był, ale jeśli nie wie jaki ma, bo możliwe, że w game ma jeden, a w bince drugi to po prostu trzeba zmienić np. w game diffem z tego co pamiętam był na to diff, a jak nie diffem to po prostu przez notepada++ wyszukać danej frazy (z tych górnych co podałeś) i zmienić -- nie obiecuje, że zadziała bo tak chyba się robiło z version key'em, a nie z pongiem (na to chyba był diff).

Ja (chyba) robiłem to przez notepad++.

Opublikowano

tak pong już działa to był 1234abcd5678efgh lub testtesttesttest już wcześniej znalazłem zanim napisałeś ten pong tutaj

metin2 zawsze miał pong nie wyobrażam sobie łączenia do metina bez ponga

Opublikowano

Tak samo jak zostało wyłączone (na 99,99% bo tego nie jestem pewny w tym 0.01%) sprawdzanie wersji serwera <-> gry (version key).

Ale to akurat nie jest problemem włączyć.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...