Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakupy na AliExpress.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym zakupić sobie pewien przedmiot z AliExpress, czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak wygląda zapłata?

Głównie chodzi mi oto, czy przelew mogę wykonać w formię tradycyjnej, tj. wykonać przelew z mojego konta bankowego, np. ING itd...

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Aktualnie chyba tylko  Przelewy24 i potem wybrać swój bank.  Nie można  płacić bezpośrednio ze swojego konta, polskie banki nie są obsługiwane oprócz tego serwisu który dokona przewalutowania.  

Można płacić też z konta walutowego np w dolarach jeśli posiada sie do niego kartę debetową.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Właśnie tutaj jest problem, że posiadam konto mam założone w banku Pocztowym ( poczta polska ) a Przelewy24 z tego co wiem, nie obsługują tego banku.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Właśnie tutaj jest problem, że posiadam konto mam założone w banku Pocztowym ( poczta polska ) a Przelewy24 z tego co wiem, nie obsługują tego banku.

Dlatego najlepiej zapłacić kartą, skoro masz konto w banku, to zapewne ją posiadasz.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nie da rady, polskie karty nie są obsługiwane. Musiał by posiadać konto walutowe wtedy bez problemu można płacić dolarami. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie da rady, polskie karty nie są obsługiwane. Musiał by posiadać konto walutowe wtedy bez problemu można płacić dolarami.

To jakim cudem ja normalnie tam płacę?

Mam konto w złotówkach, kupuję coś za powiedzmy 5$, jak dolar jest po 4 złote to zabiera mi z konta 20 złotych. Nie potrzebuję do tego żadnego konta walutowego.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ja płacę normalnie na poczcie polskiej, wykonując przelew tradycyjny. W okienku z zapłatą wybierz inne płatności, a potem daj przelew tradycyjny, a z listy wybierz "Bank Pocztowy". Żeby płacić inaczej niż kartą musisz mieć zarejestrowane konto!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...