Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smartphone bardziej smart? - dwie przydatne aplikacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello mpc forumowicze, telefoniczni maniacy.

Jeśli ktoś z Was szuka aplikacji, które mogłyby uczynić jego urządzenie przenośne jeszcze bardziej spersonalizowanym, czyt. przystosowanym do Twoich potrzeb i zachcianek, to myślę, że mogę Wam coś polecić.

Po pierwsze:
Macrodroid. Co to? Jak działa? Aplikacja umożliwia tworzenie makr. Każde makro posiada wyzwalacz (zdarzenie, podczas którego dochodzi do uruchomienia makra), akcję (czyli to, co telefon wykona, gdy makro zostanie uruchomione) oraz opcjonalne zasady (czyli określone warunki, w których ma dojść do uruchomienia makra).

Przykład prostego makra:

Wyzwalacz: Przysłonięcie czujnika zbliżeniowego

Akcja: Otworzenie strony WWW (np. mpcforum)

Zasady: Urządzenie znajduje się w trybie macrodroid 'dom'

Wyzwalacz: Lokalizacja (znajduję się w obszarze swojego domu)

Akcja: Włącz Wi-fi, wyłącz dane mobilne itp.

Zasady: Brak

Aplikacja darmowa umożliwia stworzenie 5 makr, ale istnieje możliwość zwiększenia tej liczby np. oglądając reklamy.

Aplikacja płatna kosztuje kilkanaście złotych i umożliwia tworzenie nielimitowanej liczby makr (choć jesteśmy na mpc forum, większość może pobrać najnowszą wersję aplikacji w formacie .apk w internecie, nie oszukujmy się, wiem, że tak robicie). :D

Apka jest niemalże w pełni po polsku, nieprzetłumaczone są aktualnie 62 słowa, co wynika z tego, że jest ona stale aktualizowana i dochodzą nowe funkcje i frazy do przetłumaczenia, więc nie ma możliwości, by czegoś nie zrozumieć. Jeśli ktoś zna język angielski, to bez problemu porozumie się z właścicielem aplikacji poprzez forum i natychmiast otrzyma pomoc, co jest po prostu świetne.

Dlaczego ją polecam? Używam jej od jakiegoś czasu i jestem zachwycony, sprawdźcie, jeśli macie chwilę, być może Wam też się spodoba i odmieni Wasze telefonowe życie.

W razie potrzeby możecie pisać także do mnie, czasem posłużę radą, pomocą.

Po drugie: Gravity screen

Aplikację wykorzystuję do automatycznego blokowania telefonu, gdy chowam go do kieszeni (nie muszę szukać palcem przycisku po boku, gdy mam telefon w etui) oraz automatycznego włączenia ekranu, gdy poruszę telefonem bądź ręką nad jego czujnikiem zbliżeniowym.

Czyli np. wkładasz do kieszeni telefon, on się blokuje, wyciągasz ekran się włącza. Z tą aplikacją już nigdy nie będziecie musieli używać przycisku blokady. :D

Aplikacje na tyle ciekawe, że godne polecenia i zmusiły mnie do zachęcenia również Was do wypróbowania ich.

Pozdrowienia!

1z739yo.png

Opublikowano

Gravity screen używam już dłuższy czas.

Jeszcze mają niedopracowaną apkę, ale powiedzmy, ze spoko.

Minusy:

Pożeracz baterii

Czasami się wyłącza :/

Ale ogólnie elegancka apka, ułatwia życie.

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano

Jeśli nidzi Wam się standardowe androidowe menu itp. to mogę także polecić tsf launchera. Niewspierany już i nierozwijany, ale dla mnie bezkonkurencyjny. Zero reklam, masa bajerów, wygląda profesjonalnie, do tego obsługuje większość paczek ikon, możliwość dodania gestów, skrótów itp.

1z739yo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...