Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O co chodzi 13 reasons why

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serial nie zrobił na mnie żadnego wrażenia... Laska co udaje zarozumiala ma muchy w nosie ciągle w*******a się do jacuzzi i zostaje zgwałcona gdzie poprzednio inna została wyruchana. Chcę być sławna w szkole, ale uchodzi za kurwe i nic z tym nie robi. Potem zabijają się inni. K***a nagrody Darwina się ostro posypią... O c**j tu chodzi czym się ludzie tak jaraja

Opublikowano

Serial ma swój przekaz.Trzeba umieć do tego podejść i poddać się refleksji,że nawet najmniejsze czyny mogą powodować konsekwencje.Nie każdy ma tak silną psychike,że jeśli obrzucają go gównem to ma wyjebane.Jeden będzie szedł dalej w życiu a drugi się zabije bo nie wytrzyma tej presji.Ona chodziła do tej szkoły 3 lata więc to mogło się dziać przez ten cały czas a tu mamy tylko skróconą wersje.Trzeba również dodać,że ona była sama,każdy(oprócz Claya i Zacha) ją olał i wykorzystał.Poszła do jacuzzi z myślą,zeby utwierdzić,ze jednak może nie jest tak,źle i ktoś ją jeszcze lubi,po prostu po tylu wydarzeniach była zdesperowana.Jesteśmy tylko ludźmi i popełniamy błędy i czesto nie myślimy racjonalnie bo emocje wygrywają.Jak sama mówiła pod koniec,dała sobie szanse ale nawet rodzice nie mieli czasu z nią rozmawiać a pedagog podszedł do sprawy z takim lekceważeniem,ze nie rozumiem tego,że nie ogarną,że została zgwałcona.Jak dla mnie świetny serial i pokazuje jak bardzo ważne są szczegóły i efekt motyla świetnie przedstawiony.To jeden z takich seriali/filmów po którym przez kolejne dni o nim myślałem.Z nie cierpliwością czekam na 2 sezon

Opublikowano

Obejrzałem serial i faktycznie niektóre powody były bezsensowne. Troche serial dla nastolatek, ale że wszystko było pokazane z perspektywy chłopaka to jakoś to oglądałem. Serial niesie ogromny przekaz, jest troche przereklamowany ale ma on swój klimacik, są gusty, każdy ma inny.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Kojarzyło się to komuś też z Life is strange? Podobny klimat wg mnie

Dokładnie,mam to samo odczucie.Efekt motyla,nastolatka mająca problemy,szkolne środowisko,podobne postacie,nawet scena w łazience podobna.

• 3 tygodnie później...
Pomocnik
Opublikowano
Dnia 14.05.2017 o 15:50, Pengueeny napisał:

Trzeba dojrzeć żeby zrozumieć ten serial ;) Pozdrawiam

a co tu jest jakis ukryty przekaz? xD

przehajpowana teen drama dla gimnazjalistow

Opublikowano
Dnia 2.06.2017 o 11:01, Tud napisał:

a co tu jest jakis ukryty przekaz? xD

przehajpowana teen drama dla gimnazjalistow

Nie "przehajpowana" tylko serial przedstawia problemy nastolatków. Dużo młodych tnie się, próbuje popełnić samobójstwo z powodu głupiego żartu, wyśmiewania czy nawet głupiego zastraszania. Serial ukazuje chociaż w połowie co dzieje że w szkołach nie tylko amerykańskich. 

Arcymistrz
Opublikowano

Serial ma swój przekaz, ale niestety należy też do takich, które nie każdemu się spodobają, przez co różnica w ocenach osób będzie znacząca. Taki podział wytworzył się również wśród moich znajomych. Może i serial ma kilka momentów irytujących, jednak ostatecznie wszystko jest możliwe do zrozumienia w odpowiedni sposób. Nie każdy serial to koniec odcinka - koniec myślenia o nim. Są takie, najczęściej dobre, nad którymi trzeba się zastanowić jeszcze po obejrzeniu. Większość z tego rezygnuje i traktuje go jak kolejne TWD czy coś podobnie przeciętnego i niewywierającego jakichkolwiek emocji. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nijak nie rozumiesz przekazu. Oczywiście, dla osób, dla których logicznym jest umieć zawalczyć o siebie będzie to "roztrzęsiona idiotka". Wystarczy spojrzeć obiektywnie, by zrozumieć o co chodzi. :) 

Nie każdy potrafi powiedzieć "nie, zostaw mnie, etc". 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...