Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postacie do main'owania na każdą linię

Emblemat Czarny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam prawie wszystkie champy i ostatnio grając prawie nic nie mogę wygrać, a mój team to jedne wielkie 0. Szukam postaci do main'owania ale także żeby wyjść z Gold Hell. Proszę o propozycje na każdą linie oraz zalety i wady postaci.

Opublikowano

Twój team nie jest jednym wielkim zerem, po prostu drugi team jest lepszy. Mając takie podejście nigdzie nie zajdziesz.

SUP: Lulu - totalnie niezbalansowana, nie ma o czym mówić. Drugi wybór to Thresh. Soulstealer jest obecnie całkiem mocny, ponieważ jest najlepszą dostępną kontrą dla wielu meta-supportów. Pamiętaj tylko, że Thresh nie działa, jeśli nie trafiasz hooków ;)

AD: Caitlyn - underestimated i to tak nieźle. Świetna ad, która bardzo łatwo może włożyć zabójcze combo od 3 lvla, jeśli tylko trafisz pułapkę w odpowiednim momencie. W late strasznie silna. Kolejny ad to Lucian (Ezreal i Ashe praktycznie na równi). Po nerfie lethality trudno go powstrzymać. Bardzo mobilny, wywala dużo dmg.

MID: LeBlanc - dopóki jej nie znerfią, będzie... nie do pokonania przez większość midlanerów. Build gunblade + lichbane (chyba!) pozwala bardzo łatwo trafić łańcuchy a potem... Jest dość trudna ale do ogarnięcia. Drugi wybór dla mnie to Orianna. Bardzo bezpieczna midlaner, ma neutralne matchupy praktycznie we wszystko (nawet Ahri, która ma wysoki winrate przeciwko Ori - trzeba tylko umieć grać ^^). Dobry shockwave załatwia TFa i czasami i grę.

JUNG: Ivern - nie mam pojęcia dlaczego Iv nie dostał jeszcze nerfów - chyba nie wiedzą jak go dotknąć, żeby nie zniszczyć. Łatwy i nieprzyjemny dla przeciwnika jest po prostu... świetny. Zapasowym pickiem będzie dla mnie Warwick, który jest obecnie straszliwie silny. Nie wiem czy tu jest cokolwiek do wyjaśniania.

TOP: Pantheon - dużo ludzi nie ma pojęcia jak przeciwko niemu grać. Ma stuna i global ulta. Drugi wybór to Fiora, która jest idealna do soloqcarry. Bardzo dobrze wchodzi w dużo granych w soloq postaci, a poza tym jest duelistką.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Ivern żeby bardzo dobrze działa w teamie to suport musi być pod off czyli karma zyra pod full ap,Top Irelia na soloq jak ogarniasz perfekto każdą grę wygrasz na topie 

Opublikowano

Irelia kazda gre wygrasz XDD Fizz, generalnie bylem negatywnie nastawiony do tego champa, ale jak kupilem niedawno i zaczalem nim ciulac na topie i midzie to moj bilans poki co wynosi 10w-2l xD nie do rozjebania champ. 

Ekko po 6lvl god mode, drugi champ, ktorym zadko kiedy przegrywam. W tf jak sie idealnie ustawisz to nie ma mozliwosci przegrania, kwestia ogrania. Pierwsze moje 10 gier bylem takim sciekiem, ze sszkoda gadac xD

Karma kupilem ja z jednego powodu, chcialem sprawdzic, czy rzeczywiscie dziala na midzie i topie. Dziala xD Idealna na ahri... i co najwazniejsze jej mantra+ E. Twoj teamek se nie skapnie a gierka wygrana.

-Olaf, Nasus, malza, brandzik.

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...