Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

db i Game error kompilacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zabrałem się za rekreacyjna zabawę na source zakupiłem sobie do tego VPS FreeBSD 64bit i mam jeden Problem. Pliki normalnie działają ale gdy kompiluje source z tego poradnika: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1357786-kod-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82owy-gry-metin2/

Niby wszystko kompiluje ale nie ma Pliku bazy ani Game w folderze. Jest ktoś w stanie wyjaśnić o co możne chodzić.

DB_ERROR_LOG.txt

GAME_ERROR_LOG.txt

Jestem królem po dziś dzień i mój gen się tym skaził.

Opublikowano

Hej, z tego błędu wynika że jest problem z odwołaniem się do pozostałych potrzebnych elementów z zależności zawartych w Makefile

Upewnij się także że zależności w pliku Makefile są zachowane i spróbuj przebudować je wpisując w folderze z source game i db "gmake dep"

Tak btw

Będziesz miał jeszcze wiele wiele innych błędów bo kompilujesz to na 64 bitowym systemie. Nie twierdzę że się nie da ale w cholerę będzie ciężko.

Najlepiej kompilować source na wersji max. 9.2 i 32 bitowej. Ja osobiście kompiluje na FreeBSD 11.0 32 bit ale musiałem się nieźle natrudzić żeby

odbudować zależności w Makefile tak aby to działało.

Opublikowano

Hej, z tego błędu wynika że jest problem z odwołaniem się do pozostałych potrzebnych elementów z zależności zawartych w Makefile

Upewnij się także że zależności w pliku Makefile są zachowane i spróbuj przebudować je wpisując w folderze z source game i db "gmake dep"

Tak btw

Będziesz miał jeszcze wiele wiele innych błędów bo kompilujesz to na 64 bitowym systemie. Nie twierdzę że się nie da ale w cholerę będzie ciężko.

Najlepiej kompilować source na wersji max. 9.2 i 32 bitowej. Ja osobiście kompiluje na FreeBSD 11.0 32 bit ale musiałem się nieźle natrudzić żeby

odbudować zależności w Makefile tak aby to działało.

Tak masz całkowita racje, przeniosłem na maszynę 32B i żadnego errora niestety vps juz zakupiony wiec musiałem postawić sobie VB u siebie na PC temat całkowicie wyjaśniony 

Jestem królem po dziś dzień i mój gen się tym skaził.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...