Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy czlowiek moze odmienic swoje zycie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie pytanie mi wczoraj naszlo do glowy, moze ktos ma jakies doswiadczenie z tym. Czy czlowiek moze odmienic swoj zycie , los do gory nogami ? Np jak ktos pochodzi z biednej rodziny to staje sie nagle bogatym ciezko pracujacym czlowiekiem. Czy ogolnie w kwestiach charakteru , wygladu , chodzi mi o duze zmiany . Znacie takie osoby ktorym sie udalo?

Opublikowano

Oczywiście, że się da.

Na przykład John Paul Dejoria - był bezdomny, a stał się miliarderem (teraz ma majątek warty 3 mld $).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nagle to ciężko ale wraz z czasem da się, sam zmieniłem swoją "personę" z -"100" na "+100", poziom wiedzy i inteligencji też u mnie wzrósł dramatycznie dzięki zamianie czasu spędzania z innymi ludźmi na podążanie swoimi zainteresowaniami. 

Opublikowano

Jak leżysz pizdą do góry to nic się nie uda. Zależy jak bardzo człowiek chce zmienić swój los. Niektórych poprostu się nie da albo masz bardzo małe szanse

Opublikowano

Jak leżysz pizdą do góry to nic się nie uda. Zależy jak bardzo człowiek chce zmienić swój los. Niektórych poprostu się nie da albo masz bardzo małe szanse

Popieram :D

Opublikowano

Dzieki chlopaki za feedback. Czyli wychodzi na to ze malymi krokami mozna wiele osiagnac. Sporo chce zmienic i chce tylko malymi krokami. Bo na szybko to bedzie dupny efekt. Chcialbym zeby to byla stala zmiana. Biore sie do pracy. Zaczne od rzuczenia fajek, stopniowym pokonaniu lenista i odstawieniu reki. Silna wola tutaj bedzie bardzo wazna :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 8.05.2017 o 18:16, Speed_ napisał:

Dzieki chlopaki za feedback. Czyli wychodzi na to ze malymi krokami mozna wiele osiagnac. Sporo chce zmienic i chce tylko malymi krokami. Bo na szybko to bedzie dupny efekt. Chcialbym zeby to byla stala zmiana. Biore sie do pracy. Zaczne od rzuczenia fajek, stopniowym pokonaniu lenista i odstawieniu reki. Silna wola tutaj bedzie bardzo wazna :)

Dokładnie tak. Poczytaj o metodzie Kaizen. Z reguły jest tak, że im szybciej coś osiągasz, to szybko to tracisz, i mówię to z doświadczenia :v Zmiana jakości życia jest procesem, a nie wydarzeniem.

Nie bierz się za wszystko na raz, bo nie dasz rady

Pooglądaj sobie kołczów (serio) czasem pierdolą głupoty, ale zazwyczaj dobrze gadają, np. darmowe filmiki o budowaniu nawyków od Grzesiaka

"Jesteśmy tym, co w swoim życiu powtarzamy" - Arystoteles <3

powodzonka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...