Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś z angielskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj na lekcji angielskiego pani postanowiła sprawdzić nasze umiejętności [ taka mała kartkówka ]. Było tam parę zadań i po rozwiązaniu ich pani spytała się nas , czy wiemy , co mają ze sobą wspólnego czasowniki :

be , can , have to w czasie present simple. Oczywiście my nie mieliśmy pojęcia [ lols pierwsza gimnazjum ]. Ale wcześniej powiedziała nam , że jeśli jej to powiemy to dostaniemy "szóstkę od ręki" - cokolwiek to znaczy . I właśnie dlatego chciałbym , abyście pomogli mi na to pytanie:

Co mają ze sobą wspólnego czasowniki be , have to , can w czasie present simple? [ acha jeszcze coś. Na tej kartkówce mieliśmy odmienić czasowniki be , have to , can , do w czasie present simple. Ale zadawając nam to pytanie powiedziała właśnie że czasowniki be , have to , can mają to coś ze sobą wspólnego ale czasownik "do" nie ma "tego czegoś" wspólnego z resztą czasowników.

Dzięki z góry

Opublikowano

To ty powinieneś to wiedzieć xD

Ja wiem już o co chodzi ale zapewne pani kazała Ci to zrobić w domu a ty nie wiesz :O

Powinieneś sam się domyślić przeciesz chodziłeś 6 (mam nadzieje że nie więcej xD) lat do szkoły i kilka lat chyba się uczyłeś angielskiego a present simple jest dość łatwy :)

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Ty chodzisz do szkoły specjalnej? Szóstke za takie coś ? Może jakaś szkoła na wsi co Present Simple to wyjątek. Ja bez zajęć dodatkowych w 1 gim miałem present prefect.

Eh...

Opublikowano

omg jaki zal

pomine napawanie sie idiotyzmem bo przy jakich ludziach czuje sie mondrzejszy

ale do tematu masz podręcznik czy cię nie stać jak masz to zobacz tam !!

i jak ja bym ci powiedział to powinienem ja dostać te szóstkę !

SILKROAD online jest grą dla botów

silkroad sprzyja boterom

Santetsu.png

WYFARMIONE 1,351,000/1,000,000 SP

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...