Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ostatnie prace nad programem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Już prawie skończyłem program i chciałbym dodać do niego funkcję która sprawdza czy jest dostęp do internetu. I opcja która w momencie gdy coś nie działa ja dodaje aktualizację i komuś na innym komputerze, kto ma ten program pojawia się komunikat, że jest dostępna aktualizacja do programu i przycisk pobierz. Do tego, ktoś mi powiedział o jakims obfuksatorze czy jakoś tak, który zabezpiecza program przed kompilacją itp. Jeśli możecie to dajcie inne metody jak zabezpieczyć program. Dziękuje wszystkim, którzy mi pomogli w szczególności @wasta i @Pawellek

Opublikowano

O i jeszcze jedno. Mam plik dll który powinien być w folderze Windows ale wolałbym, żeby ten plik był w moim folderze

Opublikowano

Do sprawdzenia czy jest internet powinna wystarczyc funkcja Ping.

Co do auto-aktualizacji to sie nie bede wypowiadal, bo moje wszystkie proby to jeden wielki fail byl. Konczylo sie na tym, ze najnowsze wersje wysylalem na gadu-gadu/email.

Obfuscator nie zabezpiecza pliku przed dekompilacja tylko zaciemnia kod tak, aby byl mniej czytelny dla czlowieka. Tutaj mozesz sobie poczytac o co chodzi dokladnie: https://www.pelock.com/pl/produkty/autoit-obfuscator. Darmowe obfuscatory sa marnej jakosci, ten od PeLock wyglada solidnie, ale on jest platny. Jezeli obfuskacja kodu Ci nie wystarcza to musisz zmienic jezyk programowania. 

Opublikowano

Co do auto-aktualizacji to wymyśliłem coś. Potrzebuje aktualizować obrazki w folderze img, bo strony co jakiś czas zmieniają kolory czy coś takiego i nie działa. Znalazłem komendę:

InetGet("  link do pliku na githubie   ", "folder\nazwapliku.png",1)

i robię tak z każdym obrazkiem. Po prostu będę codziennie usuwał stare pliki z githuba i wklejał nowe pod tą samą nazwą.

Opublikowano

Mam pytanie. Mam w programie kilka plików do pobrania za pomocą funkcji InetGet i chciałbym żeby wyświetlił się pisał pasek postępu pobierania tych plików i po ukończeniu ostatniego pojawił się komunikat, że wszystko już pobrane.

Opublikowano

Pomoże ktoś z tym. Przy okazji mam plik dll który powinien być w folderze Windows a chciałbym żeby był w folderze z moim botem, co mam zrobić żeby program go widział?

Opublikowano

Jeśli chodzi od DLLki, to standardowo (AFAIK) plik wykonywalny podczas uruchamiania szuka ich najpierw w working directory a potem w folderach ze zmiennej środowiskowej PATH. Czyli program powinien "widzieć" dllkę bez różnicy czy jest w folderze z nim, czy w odpowiednim folderze w C:/Windows.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Popatrz tutaj: https://pl.wikibooks.org/wiki/AutoIt/Sie%C4%87

A tu mały przykład:

$iURL = "https://www.autoitscript.com/cgi-bin/getfile.pl?autoit3/autoit-v3-setup.exe"

$iSize = InetGetSize($iURL, 1)
$hInet = InetGet($iURL, "autoit-v3-setup.exe", 1, 1)

ProgressOn("Wczytywanie pliku:", "Zaawansowanie:", "0 %", -1, 300, 16)

Do
   Sleep(10)
   $iLoad = InetGetInfo($hInet, 0)
   $iProcent = Int(100 * $iLoad / $iSize)
   ProgressSet($iProcent, $iProcent & " %")
Until InetGetInfo($hInet, 2)

MsgBox(0,"","Koniec pobierania!")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...