Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 400 zł

Mashrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co musi sie znajdowac

Obudowa

Zasilacz

Mobo

Procek

Ram dobrze by bylo 8gb ale ciezko bd wiec 4 starczy

No i jak by byl naped byloby git

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Wypełnij:

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Czy części mogą być używane?

Jeszcze jedno - ile będziesz jeszcze składał tego kompa? Bo mogę sobie rękę uciąć, że kompa to ty kupujesz od lutego jak nie wcześniej.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Wypełnij:

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Czy części mogą być używane?

Jeszcze jedno - ile będziesz jeszcze składał tego kompa? Bo mogę sobie rękę uciąć, że kompa to ty kupujesz od lutego jak nie wcześniej.

skladam pare kompów w różnym przedziale mam "zamówienia" i dlatego a czemu sam nie szukam? bo nie ogarniam wszystkiego dlatego

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Masz Allegro a tam byle szroty poligonowe od 200-400 zł, wystarczy przeglądnąć oferty i wybrać byle co. Nawet i 8 Gb mają. 

https://allegro.pl/komputery-stacjonarne-486?pojemnosc-dysku-gb-od=300&pojemnosc-dysku-gb-do=400&order=p&price_from=300&price_to=400

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dobra mniejsza z tym

Oplaca sie kupic plyte glowna dh61ww do kompa pod gry? Kosci 2x4gb ddr3 1333mhz procek jakis i3 2xxx-3xxx lub i5 2xxx

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Nie jest to jakaś świetna płyta główna, ma tylko USB 2.0 i SATA 2.0, ale działać będzie. RAM pod ten procesor standardowy. Moim zdaniem w takiej cenie najlepiej kupić poleasingowy komputer z i3.

Opublikowano

Ale ona max obsluzy 16gb czy 8gb ram ? Bo ma morelach pisza ze 8gb a na stronie intela pisza ze 16gb

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Masakra, zamiast kupować gotowe nawet na allegro bierzesz sie za coś o czym pojęcia nie masz jak sam piszesz. Będziesz potrafił złożyć? 

Wszystko pisze  w manualu płyty, dokładnych danych szukaj sobie sam według rewizji płyty bo obsługuje 8 albo 16 Gb w zależności jakie masz pamięci, jaka rewizja i jaki procesor. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...