Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wypali taki serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

*ANTY HEJT* - Nie wnosisz nic do tematu nie oddzywaj się, spam = zgłoszenie.

Witam postanowiłem wrócić do tworzenia serwerów mc. Dawno mnie tu nie było ale widzę że nie wiele się zmieniło 

Postanowiłem tworzyć serwer na wersje 1.7.x-1.8.x (Tak wiem 1.11.2 lepszy te sprawy etc.)

AKTUALNIE 1.11.2 wpierające wersje 1.11.2-1.7.x

Czemu ta wersja? Mój budżet nie jest na tyle wysoki żeby bez problemu przebić największe serwery które kładą ogromny nacisk na wersje 1.7 co nie znaczy że serwer niedopracowany i bez reklamy spokojnie :)

Jaki tryb? Survival+Gildie ( WOOOOW NOWOŚĆ!!! )

Również nic nowego....

Dzisiejsze serwery są głównie i wyłącznie nastawione na $$$

Moim zamiarem jest stworzenie serwera na którym każdy gracz ma szansę bez wydania ani $ na serwer a nawet zarobienia na nim realnych pieniędzy.

Tak więc do rzeczy:

-Autorski system dropu ( TAK AUTORSKI ) z systemem turbodropu oraz rat serwerowych*

-Autorskie misje oddawanie przedmiotów itp. wraz z nagrodami w postaci itemów a także bonusami do statystyk postaci

9089314939792551161381.png

-Strona z aktualnymi rankingami oraz NAGRODAMI RZECZOWYMI ( Najpewniej kody PSC ) za aktualną topke pvp

- System rajdów grupowych (dungeony z których zdobędziemy ciekawe itemy)

*Raty serwerowe : Raty to eventy serwerowe które są włączane na dany okres, będą dwa rodzaje raty expa, dzięki którym dostajemy więcej xp za wykopane rudy oraz raty dropu dzięki, którym mamy większą szanse na znalezienie surowców.

Oczywiście oprócz tego w pełni skonfigurowane pliki na potrzeby serwera, profesjonalna maszyna oraz strona www.

PS: Jeśli ktoś byłby chętny do współpracy lub miał jakieś pomysły proszę o pv :)

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Ten serwer nie wypali, bo taki serwer nie powinien być z gildiami tylko bardziej jakieś survival + rpg i gdyby już to na 1.11.2

Projekt spoko :)

banner.png

Opublikowano

Kolejny -,- Nie, nie wypali, nie trać czasu. Skoro nie masz dużego budżetu nawet nie próbuj na tych sk.

Co masz do skripta? Juz chyba kilka lat temu zostal obalony mit ze laguje etc.? Poza tym wydaje mi się że 2-3 tyś to odpowiednia kwota na założenie serwa:)

Co do gildi jest to kwestia do ustalenia.

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Teraz te gówna są EASY HC itd., Mojang powinien to ścierwo wybanować. Raczej nie wypali. 2-3k na serwer nie trzeba, starczy z 300pln na reklamę o ile sam piszesz wtyczki.

Opublikowano

Nic nie wypali oraz nie ma to nic wspólnego z Przetrwanie + Gildie. Podchodzi pod RPGa i oprócz tych rzeczy nie dodaje nic związanego z mechaniką gry. Inaczej nie twórz serwera nie opłaca się.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Technikiem jestem ja więc tu jeden koszt odpada. Pieniążki polecą głównie na reklame jak i www. Więc zamiast lekkich elementów rpg w jakim stylu polecacie iść?

Wersja silnika 1.11.2 wpierająca 1.11.2-1.7.x może być? Oczywiście pvp przed combat logiem. 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Moim zdaniem serwer ma szansę żeby wypalił, kwestia nastawienia twojej administracji do serwera oraz reklamy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może wypalić, troche mnie odpycha już oklepany drop surowców z kamienia dawno nie widziałem zwyczajnego kopania rudy.

Opublikowano

No nie wiem jeżeli nie masz wyskokiego budżetu to troche lipa. Bo odrazu na serwer nie wbije ci 100+ graczy i nie utrzyma się serwer sam ;x

• Biter. zmienił(a) tytuł na Wypali taki serwer?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...