Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak gankować?

Pan Radosław

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór,

z racji, iż leniwy holender nie ma zamiaru zaktualizować swojego cudownego narzędzia skrótowo określanego jako EB, postanowiłem, że grać będę wykręcając spację z klawiatury.

Za cel obrałem sobie las tropikalny - Shyvana. Przyznać muszę, iż idzie mi świetnie utylizowanie potworów z dżungli.

Nadmienić również pragnę, iż przerwę od lasu miałem trzyletnią.

Problem zatem stanowi strach wewnętrzny - presja, kiedy cztery osoby pingują ci, abyś przyszedł i zrobił napad.

Ogarnia mnie wtedy paraliż na samą myśl, iż może mi to nie wyjść.

A więc nasuwa się pytanie - być czy nie być? jak bezpiecznie gankować?

Z góry dziękuję za odpowiedzi, całuję rączki i gorąco pozdrawiam.

Opublikowano

Po prostu nie gankuj, zwlaszcza taka postacia. Skup sie na counter jungli (BEZPIECZNIEJ :D) i rob tylko pewnie ganki ktore wiesz, ze ci wyjda oraz staraj sie czytac enemy lesnika zeby wiedziec gdzie zgankuje i szykowac sie na countergank za sciana.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Shyvaną sie nie gankuje :D

Po prostu nie gankuj, zwlaszcza taka postacia. Skup sie na counter jungli (BEZPIECZNIEJ :D) i rob tylko pewnie ganki ktore wiesz, ze ci wyjda oraz staraj sie czytac enemy lesnika zeby wiedziec gdzie zgankuje i szykowac sie na countergank za sciana.

there silver 5 

i takie osoby maja moda w tym dziale xD

a5z91yB.png

Opublikowano

Podstawa w lesie to obserwacja mapy,jeśli grasz bez komunikacji i wróciłeś do bazy powiadom np. botlane że chcesz zgankować w stylu botlane play safe i will come after red , zazwyczaj nie gankujesz na siłę i shyvanką ktora nie ma cc najlepiej właśnie wtedy kiedy enemy pushuje linię, w takim wypadku najlepiej gankować "na około" to znaczy np. na midzie jak masz bush z obu stron gankujesz od strony wieży enemy aby w najlepszym wypadku ominąć wizję przeciwnika i tak zazwyczaj na każdej linii.W przypadku bota jest ciężej najlepszym sposobem jest komunikacja z botlanem a mianowicie każesz spushować lane po czym chowasz się w 1 bądź 2 krzaku taki gank jest zależny od supporta,musi on miec CC bo inaczej taki gank się nie uda.Pamiętaj o objectivach(drake itp.) jako jg warto wardować ale też pamiętać o kluczowych wardach w swojej jg,teraz gdy zmienili herolda warto na 6lvl lub przed zgankować topa po czym wziasc herolda a first tower gwarantowany,podobnie na botlane,udany gank to pushujecie tower a potem drake lub na odwrót zależy ile botlane ma hp

Opublikowano

Shyvaną sie nie gankuje :D

there silver 5 

i takie osoby maja moda w tym dziale xD

Wiem, ze to jakis slaby bait, ale skoro masz jakies uwagi to chociaz napisz co. Mialem multi challa na kazdej kolejce od dwoch sezonow wiec chyba mam pojecie o tej grze. Zaznaczylem wyzej, ze trzeba gankowac ale tylko pewne ganki bo tracenie czasu na siedzenie w bushu przez minute nie jest dobre, zwlaszcza teraz.

//

No i napisalem, zeby nie gankowal, bo jak nie potrafi to po co tracic czas.

@topic

Radi po prostu odpalaj sie na Cassio w jungli albo mlodziezowym Ezrealku na spacji i tyle.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...