Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na nowym kliencie

Maczała

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym sie podzielić z wami informacją iż mam spore lagi na nowym kliencie, na starym w ogóle nie miałem. Jak np. akceptuje gre to nie moge nawet wybrać postać którą chcę zagrać bo dostaję laga a jak kończy się gra to ładuje się długo. Mam słaby laptop, ale kurde na starym kliencie tak nie było. Jak mogę sobie z tym poradzić, aha i dodam, że te minimalne wymagania mam włączone także tego mi już nie piszcie. 

Opublikowano

Jak odpalasz nowego clienta u góry masz znaczek LOL'a i ci się pobiera tym mogą być spowodowane również miałem ten sam problem :)

Cyrk.png

Opublikowano

Jak odpalasz nowego clienta u góry masz znaczek LOL'a i ci się pobiera tym mogą być spowodowane również miałem ten sam problem :)

Ale kurde ja miałem tak nawet na testowym kliencie i musiałem grać na starym, ale pewnie nic tu nie poradzę trzeba kupić nowy sprzęt tylko za co? ;p

Opublikowano

"mam słaby laptop" co masz na myśli ? może podaj specyfikacje a z pewnością coś doradzę,oprócz samego clienta warto też ogarnąć kilka rzeczy które z pewnością mogą pomóc

Opublikowano

"mam słaby laptop" co masz na myśli ? może podaj specyfikacje a z pewnością coś doradzę,oprócz samego clienta warto też ogarnąć kilka rzeczy które z pewnością mogą pomóc

ram 4, 500gb

grafika intel core 

Opublikowano

ram 4, 500gb

grafika intel core

nie ma grafiki intel core xD intel core to prędzej procesor ale skoro procek intela to wnioskuje że masz zintegrowaną grafę lub dedyk geforce więc o to co możesz zrobić:

1.Wyłącz animacje systemowe i ustaw najwydajnieszą kompozycję tzn.Podstawową bez żadnych dodatków wizualnych

2.Wyłącz antywira podczas gry

3.W panelu sterowania nvidia ustaw w zarządzaniu ustawieniami 3d wszytko na jak wydajniesze ustawienia tzn.powyłączaj synchronizacje,filtrowanie tekstur na najnizsze itp. oraz w wyreguluj ustawienia obrazy na wydajność

4.W cliencie lola oprócz tego trybu dla słabszych pc zaznacz również opcję wyłącz clienta podczas gry

5.W opcjach zasilania ustaw plan zasilania na wydajny

Takie podstawy które z pewnością powinny pomóc

Opublikowano

ram 4, 500gb

grafika intel core

nie ma grafiki intel core xD intel core to prędzej procesor ale skoro procek intela to wnioskuje że masz zintegrowaną grafę lub dedyk geforce więc o to co możesz zrobić:

1.Wyłącz animacje systemowe i ustaw najwydajnieszą kompozycję tzn.Podstawową bez żadnych dodatków wizualnych

2.Wyłącz antywira podczas gry

3.W panelu sterowania nvidia ustaw w zarządzaniu ustawieniami 3d wszytko na jak wydajniesze ustawienia tzn.powyłączaj synchronizacje,filtrowanie tekstur na najnizsze itp. oraz w wyreguluj ustawienia obrazy na wydajność

4.W cliencie lola oprócz tego trybu dla słabszych pc zaznacz również opcję wyłącz clienta podczas gry

5.W opcjach zasilania ustaw plan zasilania na wydajny

Takie podstawy które z pewnością powinny pomóc

Ale ja nie mam nividi żadnej 

Opublikowano

mam ten sam problem.

Nic na to nie poradzisz. Na starym cliencie miałem normalnie zero laggów, mam nowego laggowanie przy wybieraniu postaci, spier***** jest ten nowy client i tyle w temacie.

Zakup lepszy PC w tedy będziesz mieć normalne

(pentium 2.2/5000hd radeon/4gb ram)

Opublikowano

A próbowaliście w opcjach nowego clienta włączyć tryb niskich wymagań?

Opublikowano

A próbowaliście w opcjach nowego clienta włączyć tryb niskich wymagań?

No tak to i to drugie włączone mam cały czas. 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...