Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno laptopa i kilku części do komputera

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, potrzebuję kupić jakiś laptop który jest w miarę dobry z średnio-wyższej półki. Laptop będzie głównie używany do nauki, przetrzymywanie dużej ilości plików, oglądania filmów. Bardzo ważnym szczegółem jest to aby miał naprawdę długie życia baterii iż laptop będzie mi potrzebny na zajęcia w uniwersytecie oraz aby miał klawiaturę numeryczną. Dodatkowymi dobrymi cechami było by większy wyświetlacz 17-18 calowy oraz podświetlana klawiatura ale to ujdzie. Potrzebuję również kilka części co komputera, głównie najbardziej potrzebna rzecz jest jakaś karta sieciowa z dosłownie wysokiej półki która jest wyposażona w WiFi i pozwoli mi korzystać z całej mocy który będę otrzymywał oraz jakieś dobrej płyty głównej i7 4470k i DRR3. Wyrobię się w budżecie 5 tysięcy pln?

Opublikowano

@Altiruss

1) Kwota przeznaczona na zakup:
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):
5) Osobiste preferencje:
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

Zestawienie laptopów zaktualizowane MAJ 2017:

http://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptop%C3%B3w-156173-cala-na-maj-2017-r/

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

@Altiruss

1) Kwota przeznaczona na zakup:

2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):

3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)

4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):

5) Osobiste preferencje:

6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

Zestawienie laptopów zaktualizowane MAJ 2017:

http://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptop%C3%B3w-156173-cala-na-maj-2017-r/

Nie widziałem tego tematu na górze ale teraz jak już jest wyj*bane na czerwono to widać xD Cóż dzięki za linka mam nadzieje że znajdę tam coś dla siebie a co do wzoru to na wszystko odpowiedziałem również w tym temacie ;)

Opublikowano

@Altiruss skoro chcesz laptopa na uczelnie to bym celował w 15 calowy, 17 to typowo większy laptop będzie też mniej wydajny w tej samej cenie.

Powiedz ile chcesz na sam laptop przeznaczyć?

Opublikowano

@Altiruss skoro chcesz laptopa na uczelnie to bym celował w 15 calowy, 17 to typowo większy laptop będzie też mniej wydajny w tej samej cenie.

Powiedz ile chcesz na sam laptop przeznaczyć?

Myślę coś w granicach ok. 3 tysięcy z kilkoma wymaganiami - klawiaturą numeryczną, 8GB RAM'u oraz rozdzielczość full HD.

//Edit

No i oczywiście z bardzo ale to bardzo długą żywotnością baterii niż typowe laptopy ;D

Opublikowano

Tym bardziej jak chcesz baterię lepszą wybrał bym 15 calowy wytrzyma więcej jak 17.

Przykładowo Acer F5-573G i5-7200U/8GB/120+1000/Win10 GF940MX FHD

Matryca FULL HD matowa większy obraz roboczy, procesor 7 generacji Kaby Lake, aluminiowa obudowa, podświetlana klawiatura, dwa dyski wewnątrz laptopa, system win 10 w cenie, przyzwoite wyniki pracy na baterii.

Opublikowano

Tym bardziej jak chcesz baterię lepszą wybrał bym 15 calowy wytrzyma więcej jak 17.

Przykładowo Acer F5-573G i5-7200U/8GB/120+1000/Win10 GF940MX FHD

Matryca FULL HD matowa większy obraz roboczy, procesor 7 generacji Kaby Lake, aluminiowa obudowa, podświetlana klawiatura, dwa dyski wewnątrz laptopa, system win 10 w cenie, przyzwoite wyniki pracy na baterii.

Hmm, laptop prezentuje się bardzo ciekawie ale czytając opinie to niektórym wytrzymuje tylko maks 6 godzin bateria a u mnie jest to ważne by trzymała długo aczkolwiek raczej wiadome jest że po jakiś 6 miesiącach i tak bateria już nie będzie tak dobra jak na początku aczkolwiek u mnie jest to obowiązkowe ;dd

Opublikowano

Jest to dobry wynik na laptop 15 calowy tym bardziej z taką konfiguracja. Alternatywnie jeszcze ASUS R558UQ-DM967T-8 i5-7200U/8GB/256+1TB/Win10 GT940MX

Jak chcesz mobilny sprzęt który wytrzyma długo to celuj w ultrabooki, a nie laptopy, to już widze jak byś kupił 17 calowy ;) tam to 3h na wifi to już jest dużo

Opublikowano

Jest to dobry wynik na laptop 15 calowy tym bardziej z taką konfiguracja. Alternatywnie jeszcze ASUS R558UQ-DM967T-8 i5-7200U/8GB/256+1TB/Win10 GT940MX

Jak chcesz mobilny sprzęt który wytrzyma długo to celuj w ultrabooki, a nie laptopy, to już widze jak byś kupił 17 calowy ;) tam to 3h na wifi to już jest dużo

No cóż, popatrzę coś na te ultrabooki. Dzięki ci za informacje oraz linki które zapodałeś ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...