Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Coś na topa oraz adc

xMaaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello everybody!

Dopiero zaczynam przygodę z tą grą, ale nie jest znowu tak, że pojęcia nie mam żadnego (aktualnie 28 poziom)

Do rzeczy. Zastanawiam się nad porządnymi wyborami na topa oraz adc.

Na topa aktualnie posiadam jedynie: Renekton, Darius, Garen, Teemo, Kayle (te dwa ostatnie to tak z przymrużeniem oka).

ADC: Ashe, Tristana, Teemo (?)

Szukam czegoś, co w swoim arsenale ma coś, co zapewni jakąś szansę na ucieczkę, ale to najmniej ważne. Zależy mi na czymś, co ograne i ogarnięte będzie uciążliwym przeciwnikiem. Cena dowolna oczywiście.

Zastanawiam się nad jakimś porządnym tankiem na topa typu Maokai bądź Nautilus, ale bardziej skłaniam się do postaci typu Camile, Irelia, Jayce, Fiora bądź Riven. Nie wiem, jak sprawa wygląda z Yasuo ..

O tym, co wybrać na adc nie mam zielonego pojęcia:
Może lucian bądź ezrael (do tego drugiego mam skina za 3k rp w loocie), ale chciałbym poznać Waszą opinię także na adc typu Caitlyn, Vayne czy Varus. Xayah bywa ostatnio uciążliwa na dolnej, ale obawiam się, że może jakieś nerfy na nią spadną, więc raczej odpada.

Wszelką pomoc docenię lajkami!

Pozdrowionki i piona.

1z739yo.png

Opublikowano

Riven wymasterowana niszczy praktycznie każdy matchup na topie, przy dobrym stompie po 6 robisz 2v1 na ganku bez większego problemu. Także jeżeli chcesz się poświęcić w miarę ku jednej postaci to polecam serdecznie, łatwiejszego road to diamond nie miałem.

Co do adc, nie gram tam za dużo, ale jak już muszę to właśnie ez. Jest safe pickiem, jak budujesz gauntleta to jesteś praktycznie nie do złapania, odskok co chwilę + slow, dmg również mu nie brakuje. Co prawda nie ma takiego burstu jak vayne/lucian, ale też się nadaje.

Opublikowano

Jeżeli grasz na niskim ELO to możesz grać tak naprawdę wszystkim co jest dla Ciebie wygodne. Ja bardzo często gram Fizzem tankiem na topie. Ma on bardzo dobry skillset do uciekania, unikania skill shotów oraz doganiania.

Na ADC to co zauważyłem popularny jest Lucian. Bardzo mobilny bohater, a przy dobrym zgraniu z supportem jest nie do zatrzymania. 

Opublikowano

Mogę prosić o jakieś Wasze opinie na temat Yasuo bądź Camile na topa? Jeśli nie gracie, to może graliście przeciwko. Bardziej skłaniałbym się ku Camille.

1z739yo.png

Opublikowano

Mogę prosić o jakieś Wasze opinie na temat Yasuo bądź Camile na topa? Jeśli nie gracie, to może graliście przeciwko. Bardziej skłaniałbym się ku Camille.

Kamilka nie wiem, ale yasuo nawet w jng kot. 

Jasiem możesz na topa śmiało, składasz build jak na mida, tylko dorzuć jakiś lodowy młotek i top twój.

graphic.png

Opublikowano

No to tak odradzam Yasuo, 9/10 meczy banowany w low elo. Jesli szukasz cos co moze uciec: Riven, Fiora. Dobre picki, uciazliwe nawet.
Tank: Malphite, genialny ult do tf, ciezki do zabicia w pojedynke, bardzo latwy.
Illaoi= ogarniety do perfekcji + nafeedowany nie do zatrzymania= ten champion jest broken i spokojnie sie sprawdzi. Tankowaty, duzy dmg, denerwujacy, nawet na ganku moze sie nie wywalic i zabic 2 dzieki swojej pasywce, ultowi i W.
A reszta to jakis darius, garen, Irelia, Jax, Tryndamere.

Adc: Twitch, JInx, Caitlyn, Vayne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...