Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapytanie o gre

Hard.Bass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie . Chciał bym zacząć swoją przygodę z Revelation Online . I chciał bym się spytać graczy , którzy zakosztowali tego mmorpg czy warto ? 
Głównie chodzi mi o następujące rzeczy : 
1. Jaka jest liczebność grających osób czy jest dość spora czy znikoma . 

2 . Czy gra jest w pełni F2P czy jak to wygląda 

3 . Czy pod względem możlwośći i ogólnej rozgrywki jest lepsza niz Tera Online . Ponieważ aktualnie zakończyłem rozgrywkę w Tere Online i dlatego konkretnie o ten przykład mi chodzi . 

Jeśli ktoś ma ochotę to może dodać coś od siebie jeszcze .
Pozdrawiam Serdecznie .

Opublikowano

1. Obecnie jest sporo graczy.

2. Płacisz, to zyskasz szybszy progress.

3. Można by spekulować, lecz moim zdaniem Revelation wymaga więcej zaangażowania niż Tera. Same instancje moim zdaniem są nieco trudniejsze mechanicznie. Jest więcej BG i Mass PVP niż w Terze. Revelation wymaga codziennego robienia wszystkich daily questów inaczej zostaje się ostro w tyle, przez co gra wymaga sporo czasu :P.

#1  MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H CPU: Intel CORE i5-4460 GPU:  Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming RAM: G.Skill DDR3 8GB RipjawsX 1600MHz CL7  

PSU: Thermaltake Smart SE 630W HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: ADATA Premier Pro SP920 CASE: Raijintek Arcadia Monitory: Iiyama E2481HS

#2  MOBO: Gigabyte B450 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3200MHz  CL16  

PSU: SilentiumPC Vero M2 600W  SSD: SSD Silicon Power Ace A55 512GB CASE: SilentiumPC Regnum RG4T  Monitory: Acer Nitro VG240YUbmiipx

Opublikowano

rozumiem ale poświęcając swój czas nie mam żadnych ograniczeń jako F2P  względem lepszego eq i tym podobne ? 

Opublikowano

Hm rozumiem 

Nie opłaca się zaczynać, gra stanie się ultra P2W już za parę miesięcy.

To może miał byś jakiś zamiennik za Revelation ?

Opublikowano

Hm rozumiem 

Nie słuchaj typa co pograł 30 min.

Opublikowano

Szczerze powiem, że mnie również ta gra nie powaliła na kolana. Jeszcze nigdy tak szybko nie zrezygnowałem z gry mmo ( pobije kolegę up, bo wytrzymałem tylko 20min ). Grafika nastawiona na słabe komputery ( by było więcej graczy ), niby spełniam ponad rekomendowane wymagania, a wydaje mi się że gram na 20fps. System walki wydaje się okropnie drętwy, jakby twórcy wymyślili go na szybkości. W tak słabej grafice, te wszystkie efekty, umiejętności i inne, zlewają się w jedno i aż się rzygać od tego chce. To ''skakanie w powietrzu'' czy te ''uniki'' na pierwszy rzut oka przypominają mi podróbę windwalkingu z bns.

Opublikowano

Hm rozumiem 

Nie słuchaj typa co pograł 30 min.

OFC. Przecież cały Reddit pisze, że RO za parę miesięcy będzie uuuuuuultra P2W, więc to nie jest warte gry. To już przy wejściu oferowało jedną z najlepszych zbroi w grze za jakiegoś packa za 40 dolków albo euro nie pamiętam, a to gra ledwo weszła. O czymś to świadczy. Dodatkowo jak UP powiedział, walka niby nontarget, a tak na prawdę czułem się jak przy TABie. Auto-target celu już 90* celownikiem od niego i z targetu nie spuści go nawet jak nie będziesz go widzieć XDD Miałem gdzieś screenshota takiego, jak będziesz chcieć to wyślę, bo teraz nie chce mi się szukać. Grafika jak w AIONie, który jest z 2008 roku, questy to symulator autotrackingu i spacji + F. JEDYNYM plusem tej gry był system gildii, które nie powiem, wyglądały niesamowicie. Chciałbym zobaczyć remake'a RO, żebym czuł się jak na rok 2017, nie 2008 i na pewno zagłębiłbym się w tę grę. Na ten moment imho nie ma sensu.

Hm rozumiem 

Ja osobiście gram w Black Desert Online. Gra była hejtowana za P2W, ale po tym jak spadła ludność to wydawca wziął się w garść i ogarnął item shop i teraz jest świetnie. Gra opiera się bardziej na czymś w stylu średniowiecznego i tutaj X, a to X może oznaczać:

handlarza, grindera, farmera, kucharza, kopacza, rybaka i ogólnie tryliard innych prac. Gra wynagrodzi cię za wszystko co zrobisz. Ktoś osiągnął 58 lvl na life skillach i zabił tylko 1 moba, bo musiał w tutorialu. Nie masz tam lvl capu, no powiedzmy, że niby jest 60 lvl, bo na prawdę nie liczni mają teraz o ten lvl więcej. Ogólnie bardzo trudno jest to wytłumaczyć, bo gra jest na prawdę mocno rozwinięta i po prostu trzeba o tej grze poczytać samemu. Ogólnikowo jest to MMORPG sandbox opierający się na grindzie. Właśnie, grindzie. Jeśli nie masz czasu wejść codziennie choć na 2 godziny to nie zaczynaj, na endgame'ie zostaniesz daleko w tyle, czuć presję codziennego wchodzenia do gry, serio.

Opublikowano

Ehh widzę że wypowiadają się same osoby które znają grę tylko ze słyszenia :D 

Więc jako osoba która gra do dzisiaj od samego head startu wprowadzę parę sprostowań :)
Gra jest bardzo rozbudowana co paradoksalnie można uznać za wadę, ponieważ kontentu jest tyle, że do wszystkiego trzeba bardzo długo szukać ludzi (których paradoksalnie jest online bardzo dużo),

dlatego gra bez gildii, z którą będziesz zaliczał wszystkie aktywności mija się z celem... 
Grafika skierowana na słabe kompy żeby przyciągnąć więcej graczy ? Takiej bzdury jeszcze nie słyszałem i napewno tego nie usłyszysz od ludzi którzy spędzili więcej czasu w grze... To właśnie na słabym kompie nie bardzo masz czego szukać... Biorąc pod uwagę mechanizmy poruszania się, animacje skilli, ilość postaci, mechanizmy instancji itp itd, gra będzie BARDZO obciążać Twój komputer.

A w kwestii P2W... Niestety poza skinami w item shopie można również kupować itemki które pomagają ulepszać Ci ekwipunek... Jednakże sam ekwipunek w tej grze nie da Ci dużo jeśli nie będziesz ulepszał swojej postaci, na co jest dziesiątki sposobów... Więc im dłużej gra istnieje, tym mniejsze ma znaczenie to, że ktoś inwestował w grę realne pieniądze. Poza tym w RO występują przedziały LvLowe 1-49, 50-59, 60-69 które są brane pod uwagę przy wielu aspektach gry, co uniemożliwia utrudnianie graczom rozrywki na niższych lvlach, przez co nie trzeba się martwić że np na arenie wylosujesz osoby które wpłaciły kaskę i są przez to lepsze od Cb, bo tacy ludzie zwyczajnie nie zatrzymywali się na końcu przedziału lvla i poszli dalej.
Tego że gra za pare miesięcy będzie całkowicie P2W to nawet nie skomentuje :) Nie wiem skąd ludzie wyciągają takie głupoty

Opublikowano

To że gra oferowała jakąkolwiek zbroję na starcie za kasę - bzdura (miałem najdroższy pakiet na starcie i nic takiego nie ma) dostajesz SKINA do zbroi... SKINA...

Jesli chodzi o system targetowania to też straszna bzdura, właśnie to bywa wkurzające że musisz się sam obracać zawsze przodem do przeciwnika :) Jesli chodzi o questy, owszem, symulator auto-trackingu, ale tylko przy questach samouczkowych i kampanijnych (pomarańczowych i żółtych), a gra ani troche nie opiera się na robieniu questów xD 

Opublikowano

Właśnie to mnie wkurza, ponieważ ludzie, którzy w ogóle nie grają w tą grę się odzywają..... Gra ma mega grafikę, bo jest ona pociągnięta w tą MMO, baśniową, którą bardzo lubię, lepsza jak dla mnie od BnS, ma ten klimat, do tego gra nie jest P2W, ponieważ jak już w wcześniejszych tematach było to poruszane, możesz poprzez walutę serwerową kupić Aurumy (waluta IS) i kupić wszystko co chcesz ;))) (oprócz skrzydeł). Masz dungeony, otwarty świat, dla mnie znakomity motyw skrzydeł i dashy, które są o niebo lepsze od tych z BnS, rozwinięte sposoby lvl'owania (prawie w ogóle nie bijesz mobków, tylko 1 daily składa się z bicia mobków), gra, która cieszy oko oraz walki klanowe o zamki i terytoria co wyróżniają tą grę i jeszcze bardziej zachęcają do gry jak i do samego wspinania się na wyższe szczeble :) 

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Co za bullshit wy tu mówicie to mi się rzygać chce jak widzę jak zapatrzeni jesteście w tego crapa.

1. Tu jest screenshot - walka w tej grze to porażka. http://imgur.com/a/eNY0Y

2. Sprawa P2W - https://www.reddit.com/r/RevelationMMO/comments/5pwukj/paytowin/ polecam przeczytać, odechce się grać w tę "grę" każdemu oprócz fanbojów

3. Skąd każdemu wzięło się to P2W w tym tytule? my.com - mówić coś więcej? W dodatku już w Chinach item shop jest chory, a to, jaką presję nakłada developer na my.com to jeszcze bardziej pogorszy sprawę u nas.

4. Za kupno najdroższego Founders Packa w Rosji dostawało się najlepszy set na 49 lvl od tak. 

5. Grafika w tej grze to żart i nikt mi nie powie, że jest inaczej XDDDDD interfejs to gówno, grafika jest po prostu obrzydliwa tak samo jak animacje postaci, wyglądają jakby miały się zaraz połamać.

6. Symulator auto-trackingu i przyciskania na zmianę spacji i F, taka prawda.

I wiele innych minusów, których serio nie chce mi się wypisywać. Siedzę tu tylko, żeby odciągnąć autora tematu od tej gry, żeby nie tracił czasu tak jak ja go straciłem, eh. Ta gra nie ma przyszłości i umrze za maksymalnie rok, a daję temu średnio 6 miesięcy i będzie łączenie serwerów. 

Opublikowano

Aha czyli argumentujesz swoje racje wklejkami z tego co mówią innych forach a nie swoimi doświadczeniami xD Obecnie przez dzieci które myślą że będzie kiedykolwiek istniało MMO które nie będzie oferowało w Item Shopie czegoś co popchnie Twoją grę do przodu, a gra będzie się utrzymywała za modlitwy płaczących pand, wszystkie produkcje są określane P2W :) wpisz sobie losowe MMO, dopisz P2W i zawsze wyskoczy Ci jakiś wątek na forum... Nie wiem jak w Rosji, u nas czegoś takiego nie ma i nie było, a zdobycie najlepszego setu na 49 to parę godzin grania xD 

Opublikowano

Szczerze ja zrezygnowałem jeszcze na alphie. Po prostu azjatyckie crapy mi nie podchodzą jedynie metin i silkroad mogę jakoś zaakceptować bo mają klimat a tu odechciało mi się grać na starcie :)

Opublikowano

f0137e453_aaasnns.png

maxresdef_aaasnep.jpg

Dla mnie grafika jest spoko :) w sumie to kwestia gustu, ale żeby nazywać ją brzydką? Chyba jeżeli ktoś gra na ziemniaku xD

Opublikowano

Niestety miałem szanse pograć w tą grę przez brak odpowiedzi w temacie. Co do grafiki nie mam zastrzeżeń ale animacja skilli jest żenująca . Wydaje sie jak by wszystie były takie same . Oraz te klikanie F + spacji mnie zmęczyło . Niektóre aspekty gry mi sie spodobały lecz na dzień dzisiejszy grając w tę grę już kilka godzin po wbiciu 40 lvla nie mam ochoty do niej wchodzić ponownie . Wczoraj pomyślałem sobie , że jednak spróbuje jeszcze raz po czym wylogowałem sie po 2 minutach i zrezygnowałem . Wiec oto moje pytanie do was mili użytkownicy tego forum co proponujecie w zamian ? Co prawda miałem ochotę zawitać do Black Desert lecz nie stać mnie aktualnie na kupno gry . Moim oczom ukazały się 2 tytuły które mają wyjść a mianowicie Bless Online oraz Moonlight blade online . Ale co do premiery może to trwać miesiącami zanim Serwery Eu staną o ile wgl staną . Więc co proponujecie w zamian za Revelation ? Jakieś pomysły ? 

Pozdrawiam

Opublikowano

@2up

Co mają specyfikacje komputera do grafiki w grze? Gram na tym samym sprzęcie w tere/bns, utrzymuję to 40fps na najwyższej jakości, a w revelation przy takich ruchach postaci ( jakieś skoki w powietrzu ) i grafice podobnej z aiona/metina, wszystko się ze sobą zlewa i wydaje mi się że gram na max 20fps. Może content jest dobry, rozbudowany, ale większość nawet nie podejmie się wbicia 3lvl, jeśli widzi tak ogromne wady w kluczowych dla grach mmo elementach.

Opublikowano

Jak widać są gusta i guściki. Mnie ta gra wkręciła maksymalnie, innych mniej, nie ma co się nad tym spinać. Nikt Wam grać nie karze i w dziale nie trzyma a widzę, że negatywnie wypowiadają się wciąż te same osoby. Jakby Was ta gra naprawdę skrzywdziła :D

222.gif

Opublikowano

Jakby Was ta gra naprawdę skrzywdziła :D

Nie masz pojęcia jak bardzo. Tak jak ja się na tę grę hype'nąłem to bez porównania do jakiejkolwiek innej gry. Ten cały content jaki ona posiadała po prostu cud, miód, malinki. Aż tu nagle dostaję kod na CBT i gra okazała się totalnym crapem. Nie mówię tu o tych rzeczach, które miały zmienić się na OBT tj. więcej contentu itd. Walka, grafika, interfejs, animacje I OKROPNE QUESTY, KTÓRE ZEPSUŁY MI CAŁĄ GRĘ tak mnie zniechęciły, że nie miałem ochoty zagłębiać się w to dalej, imho strata czasu i bardzo dobrze, że poznałem Black Desert. Nie znalazłem jeszcze lepszego MMORPG, który tak bardzo by mi pasował. 

Więc co proponujecie w zamian za Revelation ? Jakieś pomysły ? 

Pozdrawiam

Cóż, skoro nie możesz w tej chwili pozwolić sobie na Black Deserta to mogę ci polecić TERA Online - gra świetna, ale niestety już dość stara i nie ma tak dużego contentu jak inne gry. Mimo tego nadal grywalna i na prawdę przyjazna, grałem w nią z 2-3 lata i nadal wracam co parę miesięcy. Tylko, że wersję EU prowadzi GameFail, więc lepiej grać na NA, które prowadzi całkiem spoko studio EnMasse. Oprócz BDO nie widziałem lepszej walki ( w Black Desert'cie walka polega na zapamiętaniu kombinacji klawiszy aby używać umiejętności. Coś jak Tekken czy Mortal Kombat ). TERA to 100% nontarget, tam gdzie wycelujesz tam poleci skill i albo trafisz, albo nie. To tworzy tę grę ultra dynamiczną. Jeśli nie przypadnie ci TERA pomyśl może nad Guild Wars 2 - gra jest F2P, ale można kupić pakiet, który na prawdę dużo daje dlatego jak będziesz mieć hajs, a gra przypadnie ci do gustu to polecam go kupić albo po prostu kupić BDO, do którego mocno zachęcam. 

Opublikowano

Jakby Was ta gra naprawdę skrzywdziła :D

Nie masz pojęcia jak bardzo. Tak jak ja się na tę grę hype'nąłem to bez porównania do jakiejkolwiek innej gry. Ten cały content jaki ona posiadała po prostu cud, miód, malinki. Aż tu nagle dostaję kod na CBT i gra okazała się totalnym crapem. Nie mówię tu o tych rzeczach, które miały zmienić się na OBT tj. więcej contentu itd. Walka, grafika, interfejs, animacje I OKROPNE QUESTY, KTÓRE ZEPSUŁY MI CAŁĄ GRĘ tak mnie zniechęciły, że nie miałem ochoty zagłębiać się w to dalej, imho strata czasu i bardzo dobrze, że poznałem Black Desert. Nie znalazłem jeszcze lepszego MMORPG, który tak bardzo by mi pasował. 

Więc co proponujecie w zamian za Revelation ? Jakieś pomysły ? 

Pozdrawiam

Cóż, skoro nie możesz w tej chwili pozwolić sobie na Black Deserta to mogę ci polecić TERA Online - gra świetna, ale niestety już dość stara i nie ma tak dużego contentu jak inne gry. Mimo tego nadal grywalna i na prawdę przyjazna, grałem w nią z 2-3 lata i nadal wracam co parę miesięcy. Tylko, że wersję EU prowadzi GameFail, więc lepiej grać na NA, które prowadzi całkiem spoko studio EnMasse. Oprócz BDO nie widziałem lepszej walki ( w Black Desert'cie walka polega na zapamiętaniu kombinacji klawiszy aby używać umiejętności. Coś jak Tekken czy Mortal Kombat ). TERA to 100% nontarget, tam gdzie wycelujesz tam poleci skill i albo trafisz, albo nie. To tworzy tę grę ultra dynamiczną. Jeśli nie przypadnie ci TERA pomyśl może nad Guild Wars 2 - gra jest F2P, ale można kupić pakiet, który na prawdę dużo daje dlatego jak będziesz mieć hajs, a gra przypadnie ci do gustu to polecam go kupić albo po prostu kupić BDO, do którego mocno zachęcam. 

Questy typu storyline, na które tak narzekasz w Revelation ciągnią się do mniej więcej 40lv, później pojawiają się raz na 10lvl. Obecnie nie ma już tego irytującego dubbingu, który mnie osobiście wkurzał. Ogólnie prawdziwa gra zaczyna się około 49lvl, do tej pory trzeba przebrnąć przez typowy samouczek, bez którego pewnie ludzie narzekaliby, że gra jest za trudna. Warto dotrwać do end-game, to jest kwintesencja tej gry. Zmiany idą w dobrym kierunku, jeszcze się zdziwisz jak gra będzie wyglądała finalnie.

Black Desert jest okej jeśli ktoś lubi wieczny grind, ja osobiście bardziej stawiam na większą rywalizację.

PS. Gdybyś chociaż przeczytał temat (zamiast tylko narzekać na grę, która Cię tak skrzywdziła) to byś wiedział, że autor tematu zrezygnował z tery, którą mu tak polecasz. 

222.gif

Opublikowano

Mnie gierka wkręciła na maxa, z tego co zdążyłam zauważyć to sporo osób gra. :D

W terę nie grałam, więc szczerze mówiąc, nie wypowiem się na ten temat.

wykończę cię jak podatki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...