Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ADsens

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam 14 lat, posiadam własne pełno prawne konto bankowe oraz kanał na youtube który jakoś tam prosperuje, nie są to może tysiące wyświetleń ale.. coś tam jest. Jak wyglądała by sprawa adsense czy jakiegokolwiek zarabiania na youtube ? Chodzi mi tu o podatki. czy ja mając 14 lat i zarabiając powiedzmy 50 zł miesięcznie będę musiał odprowadzać jakieś podatki ? Pieniądze z tego zarabiania lecą na konto bankowe czy na paypal ? No i jakieś tam informacje piszcie jeszcze ;d

Pooozdro ;d

Opublikowano

Do korzystania z adsense wymagane jest 18 lat, więc kanał na youtube musisz podpiąć pod konto adsense rodziców.

50 złotych miesięcznie załapuje się na kwotę wolną od podatku.

Pieniądze lecą na konto bankowe.

Możesz też dołączyć do jakiejś sieci partnerskiej, wtedy chyba nie będzie potrzebne konto adsense założone na rodziców, bo wszystkim zajmie się sieć - zmniejszy ci się także minimum do wypłaty środków i pojawi się możliwość wypłaty np. na paypala.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Tak, pieniążki lecą prosto na konto bankowe, jakoś po 20-stym każdego miesiąca, choć może to się troche przedłużyć (u mnie zdarzało się, że pieniądze chyba się jakoś zliczały jeszcze i przesyłane były dopiero piątego lub dziesiątego następnego miesiąca).

Za taką sumę nie będziesz musiał odprowadzić podatku. Nie chce Ciebie wprowadzić w błąd, ale nawet jeśli to będzie 15 krotność tej sumy to nic się nie stanie, a przynajmniej u mnie tak to wygląda ; ]

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...