Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 10 - wysokie zużycie RAMu po uruchomieniu

blackuGT

Pytanie

Opublikowano

Drodzy przyjaciele informatycy. Mam problem z moim windows 10.

Mianowicie został zainstalowany stosunkowo niedawno (6 miechów temu) No i po czasie zaczął pojawiać się problem z RAM'em. (screen)

5QfSSnf.png

Wirus? nie, skanowałem wielokrotnie komputer płatnym kasperem i nic nie wykrył, poza tym nie wchodzę nigdzie gdzie mógłbym wirusa złapać.
Sterowniki? Aktualne.

Ilość RAMu w kompie? 8GB

Winda aktualna.

Przy włączeniu komputera zużycie jest rzędu 30/35% po około 30 minutach jest to już 70% a po kolejnych 30 minutach 90-100% (Zaczyna się problem robienia czegokolwiek) Niezależnie czego bym nie robił po pewny czasie zaczynają się okrutne lagi.

Osobiście co mi wpada do głowy to format tego syfiastego systemu / zejście do ósemki.

Wchodzę tu z takowym pytaniem bo MOŻE ktoś miał podobny problem i MOŻE wie jak rozwiązać go bez formata.

Pozdrawiam serdecznie

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cośmasz zjebane albo poprzestawiane w systemie, obciążenie dysku nie powinno być take i w takiej ilości aplikacji w tym samym czasie. 

Daj screen zakładki Wydajność / Pamięć 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Cośmasz zjebane albo poprzestawiane w systemie, obciążenie dysku nie powinno być take i w takiej ilości aplikacji w tym samym czasie. 

Daj screen zakładki Wydajność / Pamięć 

Pyknę Ci go od razu jak mi obciążenie skoczy, bo nie wytrzymałem i puknąłem reseta z nerwów.

Walnę edita z małpką byś nie przegapił.

Osobiście podejrzewam albo stery albo sam system w sobie...

@Ktosiu

Było mi smutno, było mi źle, zrobiłem sobie format dysku C i wszystko śmiga ładniutko :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...