Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gold z allegro

pawel55178

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się zapytać czy wg nadal banuje graczy kupujących golda w ten sposób?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

mca.png

Opublikowano

Tak, jest zabronione. Choć szczerze powiem, że kupowałem z 15 razy golda na allegro i nic się nie stało. 

Opublikowano

Jeśli złoto jest kupowane przez sms, to raczej bana nie dostaniesz.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Tak, dalej banują graczy za to. Ja osobiście pare razy kupiłem golda, ale nic mi za to nie zrobili. 

"Życie jest okrutne. Dlaczego życie po życiu miałoby być lepsze?" ~ Davy Jones

Opublikowano

Tak nadal są za to bany a poza tym to raczej na własną odpowiedzialność bo nie zawsze takie źródła naprawdę sprzedają gold zamiast oszukiwać

Opublikowano

za kupno golda na allegro w wiekszosci gier jest ban albo jakas inna kara :) jest to nielegalny sposob zdobycia przedmiotow :) w tym przypadku waluty w grze. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dwa lata temu byłem świadkiem małej afery. Koleś dorwał kogoś telefon na abonament i szybko zwietrzył interes. Zaczął sprzedawać na allegro i rozdawać dla klanu GOLD-a poprzez płatności mobilne. Wszyscy, ale to wszyscy z klanu co skorzystali dostali perma. I nie dziwię się bo nagle kupa osób zaczyna płacić z jednego numeru telefonu. Lepiej zastanów się.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Tak, jest to w mniejszym znaczeniu "kradzież" gdyż ktoś kupuje golda za 80 zł i sprzedaje na allegro drożej>taniej w mniejszych bądź większych ilościach przez co WG traci na kupowaniu gdyż firmy wykupują tam dany gold i się wzbogacają na grze "nielegalnie". Bana raczej nie wyrwiesz (nie daję sobie ręki uciąć) bo za bardzo tego nie weryfikują, ale wiesz :27_sunglasses:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak masz zamiar kupić golda na Aledrogo.pl to nie kupuj po pierwsze: 3/4 sprzedających są to albo boty albo osoby scamujące (ja raz kupiłem i tak się skończyło) a po drugie: WG za to banuje jak kupisz i ta osoba da ci ten kod to ona wciąż może zgłosić to do WG a ono ma takie dostępy że nie radze.

Jeste pomocny ( ͡° ͜ʖ ͡° )

ale nie zawsze ( ͡° ͜ʖ ͡° )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...