Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana i5-2400 na i5-7600K

OCIUŚ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem spytać co wymienić wraz ze zmianą procesora
Wraz z procesorem wymieniam również cooler na Cooler Master Hyper 212 EVO oraz dysk twardy na WD Blue 1TB SATA 6 Gb/s 7200 RPM 64MB Cache 3.5
Dodam iż jestem dość zielony w te klocki :D
Obecie mam: 

Processor Intel® Core i5-2400 CPU @ 3.10GHz

Video Card NVIDIA GeForce GTX 750 Ti

RAM 8.0 GB

Operating System Microsoft Windows 7 Professional Edition Service Pack 1 

hp z210 sff workstation

Zasilacza nie sprawdzałem ale możecie napisać ile musi mieć min. mocy

Z góry dziękuje :D

wagner.jpg

MPC Racing team | MPC Champion | Blue member

Opublikowano

karte graficzna, bo 750 Ti przy nowoczesnej i5 7600 wyglada po prostu slabo.

zasilacz koniecznie sprawdz, bo jesli to jest jakis syf to szkoda tam cokolwiek wkladac.

wiesz w ogole jak podkrecic procesor? bo jesli nie to nie ma sensu brac wersji K.

Opublikowano

kartę da się przeżyć, dokupię ale w późniejszym terminie, na razie procek, a jak widzać w półśrodki nie chcę się bawic xD
Chodzi mi bardziej o to czy płyta główna pociągnie

@Edit

Zasilacz hp d10-240p1a

wagner.jpg

Opublikowano

kartę da się przeżyć, dokupię ale w późniejszym terminie, na razie procek, a jak widzać w półśrodki nie chcę się bawic xD

Chodzi mi bardziej o to czy płyta główna pociągnie

nie, jesli kupujesz i5 7600 to i plyta musi miec socket 1151, bo tak to nie bedzie pasowac.

Opublikowano

a możesz podać konkretnie jaką najlepiej kupić?

zależy od budżetu. po taniosci mozna wziasc plyte na h110m od msi z aktualizacja biosu za jakies 240zl, lub od gigabyte b250m z wieloma zlaczami oraz 4 slotami na ram, taka plyta na przyszlosc.

co do zasilacza to jest to stara konstrukcja i ma zaledwie tylko 240W, czyli tez do wymiany ale wszystko zalezy od budzetu.

jaki masz RAM dokladnie?

Opublikowano

ddr3, mhm domyslam sie ze ddr4 musze miec? 
chyba nici z zakupow xDD

wagner.jpg

Opublikowano

chyba nici z zakupow xDD

nie ma koniecznosci posiadania ramow na ddr4 pod kaby lake. one tez obsluguja ddr3. pytam jaki masz ram bo jesli pracuje on u ciebie z czestotliwoscia 1333/1600mhz to troche kiepsko.

Opublikowano

chyba nici z zakupow xDD

nie ma koniecznosci posiadania ramow na ddr4 pod kaby lake. one tez obsluguja ddr3. pytam jaki masz ram bo jesli pracuje on u ciebie z czestotliwoscia 1333/1600mhz to troche kiepsko.

Czemu kiepsko? DDR4 2133MHz CL14 to prawie taka sama wydajność jak DDR3 1600MHz CL9.

Autorze, może podaj po prostu budżet jaki masz i kiedy kupujesz to wszystko.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...