Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na Hackerów

czerwonyznicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Poszukuję pluginu (Jeśli można to tak nazwać) na hackerów. Ostatnio zniszczyli mi całe lobby i każdy miał Admina. Da się jakoś temu zaradzić?

McFun.pl Polski Serwer Lobby. Wersja: 1.8.x

Opublikowano

wgraj silnik proxy waterfall

https://yivesmirror.com/downloads/waterfall

wgraj silnik paperspigot latest

https://yivesmirror.com/downloads/paperspigot

wgraj plugin luckperms

https://www.spigotmc.org/resources/luckperms-an-advanced-permissions-plugin.28140/

pamiętaj też o regularnej aktualizacji pluginów, silnika oraz systemu do najnowszych wersji ( pobieraj tylko z zaufanych źródeł )

pozmieniaj hasła gdzie się tylko da ( ustaw trudniejsze i pamiętaj żeby nie były takie same )

postaraj się zrobić serwer na czysto.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Siema. Poszukuję pluginu (Jeśli można to tak nazwać) na hackerów. Ostatnio zniszczyli mi całe lobby i każdy miał Admina. Da się jakoś temu zaradzić?

A wiesz w ogóle w jaki sposób ci się wbili? sprawdzałeś logi? :)

Opublikowano

Podaj nam cale logi, rob serwer na czysto (czyli nie wgrywaj nieznanych pluginow, z jakis wyciekow itp)

Mozesz wgrac jakiegos AntyGriefa, antyforceopa.

-- To na pewno nie hackerzy :v

JAVA <3

Opublikowano

Bo jak wczoraj gracze wbili na lobby to każdy miał opa oraz dziwną rangę "Hacked by <ktoś tam>" i potem na forum cała masa pytań co się stało ;-;

Opublikowano

Bo jak wczoraj gracze wbili na lobby to każdy miał opa oraz dziwną rangę "Hacked by <ktoś tam>" i potem na forum cała masa pytań co się stało ;-;

A może lepiej jak sprawdzisz logi? skąd wiesz że np. nie wbili się tobie na konto? wtedy byś wiedział jak to zrobili i nie potrzebował byś już tego twojego ,, pluginu na  Hackerów "

Opublikowano

Podejrzewam, że w AuthMe masz włączone specjalne znaki (?! itd.) oraz hasło 12345, no i ktoś wszedł normalnie.

Podaj logi.

.

Opublikowano

Ojoj, co ma authme, do kogoś kto sie włamał na konto, lub wykorzystal backdoora?

Podaj nam liste pluginow, oraz logi. Logi: serwer/logs

JAVA <3

Opublikowano

i bardzo dobrze, jak ktoś używa kradzionych pluginów to jestem jak najbardziej za, by taki serwer bakdorem rozwalić :) Szkoda, że większości sie nie chce i bk ograniczają sie do grifu, lepiej usunąć wszystkie pliki z serwera :) 

Authme nie ma bugów, chyba że ktoś nie używa reloaded, tylko wersji z przed paru lat - nie wiem jak tam sytuacja wygląda, jak widać jakiś random keydark dysponuje umiejętnościami hakerskimi, za sprawą czego (i tu ironia) każdy serwer przez niego jest schakowany siejąc postach wśród społeczności graczy...

nie ma opcji, autor tematu albo jest głupi bo ustawił hasło 1234, albo jest złodziejem :)

Opublikowano

i bardzo dobrze, jak ktoś używa kradzionych pluginów to jestem jak najbardziej za, by taki serwer bakdorem rozwalić :) Szkoda, że większości sie nie chce i bk ograniczają sie do grifu, lepiej usunąć wszystkie pliki z serwera :)

Authme nie ma bugów, chyba że ktoś nie używa reloaded, tylko wersji z przed paru lat - nie wiem jak tam sytuacja wygląda, jak widać jakiś random keydark dysponuje umiejętnościami hakerskimi, za sprawą czego (i tu ironia) każdy serwer przez niego jest schakowany siejąc postach wśród społeczności graczy...

nie ma opcji, autor tematu albo jest głupi bo ustawił hasło 1234, albo jest złodziejem :)

nikogo nie straszę hackowaniem serwerów bo nie jest mi to potrzebne wiem tylko z własnego serwera że wbijali mi się na serwer przez bug w authme 

??

Opublikowano

Ojoj, co ma authme, do kogoś kto sie włamał na konto, lub wykorzystal backdoora?

Podaj nam liste pluginow, oraz logi. Logi: serwer/logs

j****y idioto dużo... w authme jest kilka luk przez które można wbijać na konta adminów i to nie znając hasła... więcej ci nie będę pisał bo jesteś kolejnym gimbusem który lubi się bawić serwerami bo sam gówno potrafi

Na początku nawet nie chciałem tego komentować no, ale okej.

To ty pokazujesz jaki masz poziom intelektualny wyzywając innych w internecie, backdoor w authme? Zastanów się co mówisz, to jest porządny plugin.

więcej ci nie będę pisał bo jesteś kolejnym gimbusem który lubi się bawić serwerami bo sam gówno potrafi

Mozemy porozmawiac na teamspeaku, i grzeczniej prosze, bo mozesz miec problemy.

@topic nie ma czegos takiego, jak "plugin na hackerow", po prostu zgadl twoje haslo bo miales pewnie slabe, lub zle zabezpieczyles serwer. (mowie tutaj o np. lukach w bungeecordzie)

Lub pozwij ich do SADU 

http://www.itwadministracji.pl/numery/maj-2009/cyberprzestepstwa-w-kodeksie-karnym.html

JAVA <3

Opublikowano

Zablokuj komede /server. 

A co to niby daje? Ty myslisz?

@AntyWarn (bo coś czuję, że dostane)

komende /server zablokujesz w ten sposób, ale nie wiem czy przydatne:

on command:
    if command is "server":
        cancel event

- wrzucasz to do dokumentu tekstowego, zapisujesz jako skript.sk, wrzucasz do katalogu Skript/scripts - oczywiscie wymagany plugin Skript.

JAVA <3

Opublikowano

Zablokuj komede /server. 

on command:
    if command is "server":
        cancel event

- wrzucasz to do dokumentu tekstowego, zapisujesz jako skript.sk, wrzucasz do katalogu Skript/scripts - oczywiscie wymagany plugin Skript.

to że może ominąć lobby bez logowania się? Mijając lobby może wbić na konto admina przejść na dany tryb i rozwalić cały serwer.

??

Opublikowano

Zablokuj komede /server. 

on command:
    if command is "server":
        cancel event

to ci nic nie da, bo komenda /server to komenda od bungeecorda i zwykłym eventem bukkita tego nie wykryjesz, że ktoś taką komendę wykonał.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

@czerwonyznicz

W configu BungeeCord masz takie coś:

permissions:
  default:
  - bungeecord.command.server
  - bungeecord.command.list
  admin:
  - bungeecord.command.alert
  - bungeecord.command.end
  - bungeecord.command.ip
  - bungeecord.command.reload

Usuń:

- bungeecord.command.server
Opublikowano

No taki tępy nie jestem. Od razu jak połączyłem serwer w configu BungeeCorda usunąłem WSZYSTKIE permisje zwykłego użytkownika typu /server i /glist oraz na logowalni usunąłem komendę /hub, która teleportuje na lobby. Zablokowane są także wszystkie komendy na logowalnii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...