Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Propozycja trybu serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem, że zapewne często pojawiają się tego typu tematy, sam ich nie lubię tak bardzo, ale no cóż.. Muszę zapytać. A zatem:
Co sądzicie o tym pomyśle na serwer?
Serwer byłby serwerem lobby (network, sieć), który składałby się z (początkowo) 3 serwerów:
1- Skyblock - Skyblock z ekonomią i questami. Ekonomia miałaby polegać na tym, że gracz mógłby (po jakimś czasie oczywiście, gdy już rozwinie w jakimś stopniu swoją wyspę, żeby nie było miliona warpów na start) założyć własny warp. Na nim mógłby postawić własny sklep z różnymi przedmiotami (ten sklep "adminshop" byłby okrojony i wyposażony w najbardziej podstawowe rzeczy - właśnie dlatego, aby rozwinął się system sklepów graczy). Dodatkowo, mógłby kupić spawner, w nim ustawić np. golemy, i w ten sposób zdobywać z nich żelazo, którym później by handlował (bo np. w adminshopie nie dałoby się kupić żelaza, albo byłoby drogie - wytworzenie jakiegokolwiek narzędzia lepszego niż kamienne wymagałoby właśnie posiadania żelaza). Co do questów - skupiałyby się one głównie na odblokowywaniu czegoś, niż na zdobywaniu pieniędzy. I tak na przykład jakimś questem albo serią questów można by było odblokować możliwość powiększenia swojej wyspy.
2- Freebuild - byłaby jedna mapa, zwykły świat, a nie kilka superpłaskich światów z kopalniami na nich. Główny spawn, główne miejsce byłoby w czymś a'la ratusz, a w mieście znajdowałby się las, który byłby tartakiem (który co jakiś czas by się odnawiał), kopalnia pod ziemią, która co jakiś czas by się odnawiała, plaża z piaskiem itd. Byłaby specjalna dzielnica z działkami dla graczy, które mogliby sobie kupić (później musieliby ten zakup odnawiać). W innej części miasta byłyby stragany, które gracze mogliby kupować, a w nich tworzyć własne sklepy (podobnie jak w przypadku skyblocka, tutaj również adminshop byłby okrojony z tego względu, by handel i sklepy graczy mogły się rozwinąć). Poza miastem byłby jakiś obszar, który można nazwać "survivalowym", czyli że wszystko można wykopać, ale byłby on generalnie niebezpieczny, żeby nie było za łatwo. Transport między poszczególnymi częściami miasta również raczej byłby płatny (nawet minimalnie), ogółem byłby nacisk na ekonomię. Gracz mógłby zarobić przez sklepy właśnie, lub (i tutaj jedno z tych będzie wybrane) przez prace /lub przez sprzedaż podstawowych materiałów w adminshopie.
3- Minigry - serwer typowo "na rozluźnienie", z czymś w rodzaju parkoura, albo mobareny.
Co o tym sądzicie? Możecie podawać swoje pomysły na ewentualne zmiany.

Wersja gry: 1.11.2
Dzięki i pozdrawiam!

Opublikowano

To polska...

Czym bardziej skomplikowany tryb tym mniej graczy.

Duzo osob napisze "ja bym sobie zagral", taka prawda bedzie ze bedzie gralo max 5 graczy.

Zrob jakis czysty survival lub jakies fajne pvp

JAVA <3

Opublikowano

To polska...

Czym bardziej skomplikowany tryb tym mniej graczy.

Duzo osob napisze "ja bym sobie zagral", taka prawda bedzie ze bedzie gralo max 5 graczy.

Zrob jakis czysty survival lub jakies fajne pvp

Mam wrażenie że czystych survivali robi się strasznie dużo, szczególnie na 1.11. Trochę jak z gildiami na 1.7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...