Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"A disk read error occured" - instalator Windows 7 nie widzi dysku

BanSmajdzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Korzystałem sobie z win 7 i pomyślałem wczoraj że zainstaluje obok XP. Teraz wiem ze to był błąd. Nie miałem jak pobrać sterowników bo nie było internetu a do poprzedniego systemu nie moge wrócić . Pomyślałem ze zgram od kogoś na pena win 7. Zanim to zrobiłem to sformatowalem partycje z win XP bo myślałem ze nie będzie mi potrzebny. Poczytalem ze mogę naprawić internet wiec chciałem zainstalować jeszcze raz. Ale zobaczyłem tylko jedna partycje . Było wolne 153/153 GB myślałem ze dysk mi się sam sformatowal a gdy zresetowalem to wyskoczył błąd A disk read error ocurred. Dzisiaj chciałem naprawić instalka z pena opcja napraw system z win 7 ale pisze: Nieznany na dysku (Nieznany) Dysk Lokalny co mam zrobić?

Specs:

AMD Athlon x64 Dual 2.01 GHz 3800+

1 GB RAM

Opublikowano

Spróbuj wymienić kabel SATA od przesyłu danych. Jak nie pomoże - pójdź do kogoś z płytą CD, nagraj na nią MHDD i odpal na swoim kompie po czym przeskanuj dysk.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Powiedziałem juz ze nie mam takiej możliwości a do fachowca później. Podpialem kable pod 3 wejścia Sata i teraz pisze invalid partition table

Opublikowano

Dobra poddaje się... Dawałem automatyczna naprawę systemu, kombinowałem z chkdsk, z bootrecq, podpinalem gdzie można było . Bez skutków. Dodam że BIOS widzi dysk a instalator win 7 już nie. Nie mam pudełka z płyty głównej a jest z gigabyte a dysk to WDC WD1600YS-01SHB1. A i napęd mi nie działa tylko z pena mogę wgrywać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...