Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szymon2410

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chcę wiedzieć jak mieć więcej FPS w lolu, jak gram na moim sprzęcie to mam 20-30 FPS.

Mój sprzęt:

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 6200 LE

Procesor: Intel® Celeron® CPU E3400 @ 2.60GHz 2.60GHz

Ram: 2GB

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziales na pytanie. Fps to nic innego jak sprzet na jakim grasz. Mozesz posprzatac komputer roznymi programami albo zmienic na lepsze czesci. Jak chcesz fps 144 to poprostu musisz zaiwestowac w dobry sprzet.

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziales na pytanie. Fps to nic innego jak sprzet na jakim grasz. Mozesz posprzatac komputer roznymi programami albo zmienic na lepsze czesci. Jak chcesz fps 144 to poprostu musisz zaiwestowac w dobry sprzet.

A nie można takiego czegoś jak pobawienie się plikami czy coś?

Opublikowano

To nie silnik Half Life żeby bawić się w configi i inne takie, jedyna możliwość to najniższe ustawienia, tyle.

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Możesz się pobawić w formaty, sprzątanie komputera, magiczne programy do boostu, które nie działają, ale tak jak wyżej każdy Ci pisze, to twój sprzęt nie jest zbyt rewelacyjny na dzisiejsze standardy gier 3D. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat sprzętu, to zapraszam do lektury na stronie wsparcia Riot'u:

https://support.riotgames.com/hc/pl/articles/201752654-Minimalne-i-zalecane-wymagania-sprzętowe-PC-#section-windows

Opublikowano

Masz słaby komputer aby móc wyjść na 100 fps +. Niestety ale nastały takie czasy, że trzeba włożyć w kompa troszkę hajsu aby dobrze pograć. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Masz słaby komputer aby móc wyjść na 100 fps +. Niestety ale nastały takie czasy, że trzeba włożyć w kompa troszkę hajsu aby dobrze pograć. 

to jebac ten riot w odbyt k***y jebane, jaką ja Polskę broniłem 

Opublikowano

to jebac ten riot w odbyt k***y jebane, jaką ja Polskę broniłem 

Po prostu masz słaby sprzęt, mój telefon ma więcej ram :D Wystarczy trochę zainwestować, nie ma cudownych sposobów. -Ustawienia minimum i najmniejsza rozdzielczość to jedyne co możesz zrobić

Opublikowano

Ten Pc to wehikuł czasu mój z komunii jest lepszy a miałem ją z jakieś 9-11 lat temu ,do rzeczy oto co możesz zrobić:

1.Format,po formacie zainstaluj sterowniki oraz tylko lola i do niego potrzebne składniki net framework itp.

2.w panelu sterowania nvidia w opcjach 3d ustaw wszystko na tryb wydajny,powyłączaj synchronizacje,gładzenie krawędzi itp.

3.Wyłącz wszystkie animacje systemowe oraz ustaw klasyczną kompozycję,nie ustawiaj tapety,wszystko to zaoszczędzi trochę pamięci ram przeznaczonej na system w czasie rzeczywistym

4.Oczywiście ustawienia w lolu wszystkie na najniższe oraz rozdzielczość także

5.Już za kilka dni nowy client bedzie już na stałe więc po zalogowaniu się w ustawieniach klienta włącz tryb dla słabszych komputerów oraz zaznacz opcję aby klient był wyłączany podczas meczu.

Po moich zabiegach możliwe że max 40 wyciągniesz i spadki nie będą tak bolesne,pobawiłbym się też z napięciami i mocą na dany podzespół ale przy takim sprzęcie może coś się przegrzać odrazu.

P.S co do systemu to najlepiej win xp lub win 8 lub 10 bo 7 i vista potrzebują już więcej ramu do płynnego chodzenia

Opublikowano

:) kronos dobrze pisze , nie trzeba duzych pieniedzy od razu wydawac.

Czego od razu tak wulgarnie , jebac Riot? Poprostu mamy 2017 rok i wiekszosc ma coraz nowsze gadzety.

Sa dwa wyjscia zarabiasz hajs i poprawiasz sprzet , albo odpuszczasz sobie granie w nowsze gry.

Opublikowano

graj na starym cliencie, bo nowy jest napisany w paincie przez jakiegoś nieudacznika ?

Opublikowano

graj na starym cliencie, bo nowy jest napisany w paincie przez jakiegoś nieudacznika ?

starego klienta podobno od 3 maja nie będzie już 

Opublikowano

Ja od ostatniego patcha miałem straszne problemy z fps w grze mimo ze mam dobrego kompa , okazalo się ze to od nowego clienta (co jest dziwne bo wcześniej nie miałem z nim problemów) ;P Ale znalazłem sposób, jeżeli masz nowego clienta to polecam wejść w opcje i zaraz na wejściu masz taką opcję jak ,,zamknij clienta podczas gry,,  to sporo daje bo wyłącza tego clienta a po grze się otwiera , daje to trochę wydajności ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...