Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] ADC za 4800/6300

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegoś czasu mainuje adc caitlyn,twitch,vayne,kog maw, od biedy MF,ashe i zastanawiam się nad następnym,ale nie mogę się zdecydować:

Kalista,Lucian,Ezreal,Xayah - kogo wybrać?

Opublikowano

Według mnie jednym z najsilniejszych ADC zostaje ciągle Lucian z powodu jego mobilności. Jak się nauczysz dodge'ować, to bez problemu będziesz mógł robić większość Champion'ów nie dostając większości skillshot'ów. Jego ult ma bardzo duży Dmg, potworom zadaje 400% obrażeń, więc bardzo łatwo czyścić Wave minionów. Pasywka daje ci double shot. Każda umiejętność Lucian'a daje Ci pasywkę, E skraca swój cooldwon za każde trafienie strzału z pasywki, więc co chwilę ma dostęp do Dodge'a. Teraz najbardziej opłaca się składać na niego jako pierwszy item botrk'a, ponieważ daje Ci on prawie wszystko.

Rb8t5x7.png   JM6uujX.png

Opublikowano

Polecam Luciana, wypadałoby mieć przynajmniej jednego afroamerykańczyka na liście zakupionych bohaterów, żeby potem nie świecić oczami chwaląc się swoim kontem przy jakimś afroamerykańczykowi.

Opublikowano

Zdecydowanie Lucian. Ewentualnie jeszcze Xayah. Dwie postacie są aktualnie w God Tier. Ogólnie teraz ADC ma duże znaczenie w grze, śmieszne są te zmiany. Raz ADC nie opłaca się w ogóle grać, a potem są zbyt silni.

Opublikowano

Lucian zdecydownie. Sam mainuje adc i prawie najwięcej gier mam właśnie Lucianem( 2 miejsce pod względem rozegranych gier, na pierwszym jest Vayne) Posiada on wszystko co potrzebuje adc. Dash do ucieczki, dobre obrażenia oraz jego pasywka która jest JAK DLA MNIE wisienką na torcie w tej właśnie postaci. Polecam Ci Luciana :D 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak dla mnie to teraz meta jest na Luciana i na Dravena zdecydowanie. Oboje kosza wszystkich. Ja gram osobiscie Vayne ktora jest rowniez fajna jednakze o wiele slabsza od takiego dravena :) polecam dravena na main :)

Opublikowano

W mecie nie jestem, ale od zawsze dobrze gralo mi sie Caitlyn ze wzgledu na jej range, co w TF'ie moze naprawde moze wycarrywac gre jezeli enemy assasin Cie nie zabije :D

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...