Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z permisjami dla rang

nichuya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Założyłem (co prawda darmowy) serwer TS3. Darmowy, ponieważ trzeba od czegoś zacząć i już na wstępie drugi dzień męczę się z permisjami. 
Mam pytanie, czy jest jakiś poradnik, albo szablon, który pokaże - Jaka ranga ma jakie permisje?
Mianowicie. Np. ROOT ; tu tyle, tam tyle, itp.
Admin: tu tak, tam tak.
Zarejestrowany: Tu tak, tu inaczej.. Jeśli nie, chciałby ktoś pomóc z tym wchodząc i robiąc co trzeba z rangą TECHNIK?:)

Opublikowano

Ciężko jest rozpisać wszystkie permisje. Możesz pytać o konkretną rzecz, a my Ci tu pomożemy. 

Tutaj masz trochę permisji:

-> Tu masz rangi kanałowe:

Przenoszenie ludzi:

Właściciel Kanału

i_client_move_power wartość: 53

i_client_needed_move_power wartość: 54

Operator

i_client_move_power wartość: 52

i_client_needed_move_power wartość: 53

Modyfikacja:

(wystarczy zaznaczyć odpowiednie opcje jakie chcesz przy danej randze)

Zmiana opisu -> b_channel_modify_description

Zmiana nazwy -> b_channel_modify_name 

Zmiana topicu -> b_channel_modify_topic

Zmiana hasła -> b_channel_modify_password

Zmiana wymaganej ilości na kanale -> b_channel_modify_maxclients oraz b_channel_modify_maxfamilyclients

Zmiana wymaganej mocy mówienia -> b_channel_modify_needed_talk_power

Zmiana jakości rozmów -> b_channel_modify_codec & b_channel_modify_codec_quality

Moc edytowania kanału -> i_channel_modify_power najlepiej na wartość: 100

Nadawanie głosu -> b_client_set_flag_talker

Polecam również dodać te permisje dwóm rangom:

b_channel_join_permanent

b_channel_join_semi_permanent

b_channel_join_temporary

Omijanie hasła -> b_channel_join_ignore_password

Omijanie limitu ludzi na kanale -> b_channel_join_ignore_maxclients

Moc wchodzenia -> i_channel_join_power najlepiej na wartość: 100 lub na same dziewiątki

Możesz również ustawić na rangach moc kickowania:

Właściciel Kanału

Moc kickowania z serwera -> i_client_kick_from_channel_power wartość: 53

Wymagana moc kickowania z serwera -> i_client_needed_kick_from_channel_power wartość: 54

Operator Kanału:

Moc kickowania z serwera -> i_client_kick_from_channel_power wartość: 52

Wymagana moc kickowania z serwera -> i_client_needed_kick_from_channel_power wartość: 53

Tutaj jeszcze masz permisje na wyższość na kanale:

Jak najwyższa wartość - tym wyżej na kanale -> i_client_talk_power 

Możesz ustawić sobie Właściciel Kanału: 60, a Operator: 59

Zweryfikowany:

b_channel_join_permanent

b_channel_join_temporary

Omijanie hasła -> b_channel_join_ignore_password

Omijanie limitu ludzi na kanale -> b_channel_join_ignore_maxclients

Moc wchodzenia -> i_channel_join_power najlepiej na wartość: 100 lub na same dziewiątki

-> Zakazy:

1) Zakaz Mówienia

2900514883964501237309.png

Nazwa permisji: i_client_talk_power

Jak najszybciej znaleźć owe permisje: wpisz w okienku "talk"

2) Zakaz Poke'owania/ Zaczepiania

4204714883965221237309.png

Nazwa permisji: i_client_poke_power

Jak najszybciej znaleźć owe permisje: wpisz w okienku: "poke"

3) Zakaz Chodzenia

9320514883964501237309.png

Tutaj to na samym dole "Channel Join Power" nie jest potrzebne - wystarczy zaznaczyć to u góry.

Nazwy permisji u góry: b_channel_join_permanent, b_channel_join_semi_permanent, b_channel_join_temporary

Nazwa permisji na dole: i_channel_join_power

Jak najszybciej znaleźć owe permisje: wpisz w okienku "join"

4) Zakaz Pisania

GraudWq.png

Jeśli chcesz by osoba nie mogła pisać tylko do użytkowników zaznaczacie pierwszą permisje

Nazwa: i_client_private_textmessage_power

Gdy chcesz żeby dodatkowo nie mogła pisać na kanale to zaznaczasz jeszcze 4 permisję

Nazwa: b_client_channel_textmessage_send

Dodatkowo gdy nie chcesz by mogła pozostawiać komuś wiadomości to zaznaczasz również ostatnią

Nazwa: b_client_offline_textmessage_send

-> Anty Poke i Anty Pw

Mając rangę 'Anty Poke' nikt nie będzie mógł Cię zaczepić, a posiadając rangę 'Anty Pw' nikt nie będzie mógł do Ciebie wysłać prywatnej wiadomości.

1) Anty Poke

5129214883817931237309.png

Nazwa permisji: i_client_needed_poke_power

2) Anty Pw

6382114883817521237309.png

Nazwa permisji: i_client_needed_private_textmessage_power

* Co do wartości - na moim screenie jest '100' jednak tutaj sam musisz sobie wybrać wartość odpowiednią w stosunku do rang, które mają ignorować blokadę.

Oczywiście pamiętaj, że musisz mieć włączony system zaawansowanych permisji. 

W razie problemów/ pytań/ niedomówień można się ze mną skontaktować poprzez wiadomość prywatną ewentualnie poprzez post w tym temacie.

-> Zarejestrowany:

Pisanie do drugiej osoby: i_client_private_textmessage_power najlepiej na wartość '50'

Pisanie na kanale: b_client_channel_textmessage_send

Pozostawianie wiadomości osobie offline: b_client_offline_textmessage_send

Chodzenie po kanałach otwartych:

b_channel_join_permanent

b_channel_join_temporary

Widoczność osób na kanale: i_client_max_channel_subscriptions najlepiej na wartość "-1" + i_channel_subscribe_power na wartość "50"

Opublikowano

A powiesz mi jakie permisje dla Head DJ, DJ i test? Gdzieś widziałem wczoraj , ale nie mogę znaleść już tego tematu ;_; 
Wiem, ciężko .. Sam złapałem się za głowe jak zobaczyłem ile permisji jest w zaawansowanym..

Opublikowano

A powiesz mi jakie permisje dla Head DJ, DJ i test? Gdzieś widziałem wczoraj , ale nie mogę znaleść już tego tematu ;_; 

Wiem, ciężko .. Sam złapałem się za głowe jak zobaczyłem ile permisji jest w zaawansowanym..

Tak naprawdę musisz sam wiedzieć co chcesz ,żeby miał DJ.

b_client_set_flag_talker - Permisja na nadawanie mikrofonu.

i_client_talk_power - Moc mówienia / pozycjonowanie. Najlepiej np Head DJowi dać 62, DJowi 61, Test DJowi 60.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

i_client_talk_power - Moc mówienia / pozycjonowanie. Najlepiej np Head DJowi dać 62, DJowi 61, Test DJowi 60.

Thx :) Tak wiem. Bylem head DJ na jednym ts kiedyś. najwiecej problemow sprawily mi permisje z ustawianiem właśnie mocy. Bo sa np. "Private textmessage power "i" needed private textmessage power" .. Niby proste, ale nie umiem skumać o co chodzi. Pierwsze to można rozmawiać, drugie.. ?

Opublikowano

Thx :) Tak wiem. Bylem head DJ na jednym ts kiedyś. najwiecej problemow sprawily mi permisje z ustawianiem właśnie mocy. Bo sa np. "Private textmessage power "i" needed private textmessage power" .. Niby proste, ale nie umiem skumać o co chodzi. Pierwsze to można rozmawiać, drugie.. ?

Nie rozumiem do końca pytania jeżeli chodzi tobie o te permisje co ja wyżej napisałem to obok masz krótkie wytłumaczenie przecież a jeżeli chodzi ci o:

i_client_private_textmessage_power

i_client_needed_private_textmessage_power

to np zarejestrowany:

i_client_private_textmessage_power 50

i_client_needed_private_textmessage_power 50

Teraz robisz tworzysz rangę ANTY PW z permisją

i_client_needed_private_textmessage_power 51

Wtedy gdy ktoś będzie miał rangę ANTY PW to osoba z rejestracją nie będzie mogła do niego napisać bo ma za mały i_client_private_textmessage_power.

Jeżeli potrzebujesz większej pomocy to napisz do mnie na PW z adresem IP serwera, pomogę tobie i wszystko wytłumaczę.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

Ogólnie to nie rozumiem po co są dwie permisje podobne. Jedna pozwala pisac, druga zmieniac permisje na pisanie?
Nie ważne już :)  A są permisje na to by zarejestrowani mogli tworzyć tymczasowe kanały?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...