Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Population Density (spolszczenie) - spawn dla graczy w najlepszym miejscu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Population Density - Spolszczenie

Opis

Witam, przedstawiam wam moje spolszczenie pluginu Population Density stworzone na potrzeby własnego serwera. Autorzy nie przewidzieli możliwości zmiany wszystkich komunikatów, które są wyświetlane, a jak wiadomo potrzeba jest matką wynalazków. Dodatkowo przetłumaczone zostały informacje na tabliczkach, które generowane są na spawnie oraz informacje w pomocy (/help). Najważniejsze komendy, używane przez graczy również doczekały się swojego tłumaczenia (co ważne nie zmieniałem funkcji odpowiedzialnych za nasłuchiwanie komend a jedynie dodałem aliasy w celu zachowania kompatybilności z przyszłymi wersjami - efektem tego jest brak polskich komend w menu pomocy).

Ale po kolei... do czego służy ten plugin?

Funkcje

Plugin dzieli mapę na regiony. Każdy z nich posiada swój własny spawn, generowany przez plugin.

Każdy region posiada tyle surowców, aby zaspokoić potrzeby nowych graczy oraz odpowiednią ilość miejsca do wybudowania się.

W tym celu przeprowadzane jest skanowanie danego regionu w celu ustalenia jego zawartości.

- > Jeśli wynik wypadnie pomyślnie nowi gracze będą tutaj pojawiać się przy pierwszym dołączeniu do gry.

- > Jeśli nie - region jest niejako zamykany, nowe osoby nie będą się tam pojawiać (nadal można się tam przeprowadzić).

Możemy również ustalić, czy chcemy by gracze mogli teleportować się z każdego miejsca czy tylko na spawnach regionów.

Podnosi to nieco poziom trudności, ponieważ nie możemy w ten sposób uciec w każdej chwili przez potworami.

Jako smaczek teleportacja odbywa się z bardzo ciekawą animacją ;)

Dodatkowe funkcje:

• kolejka logowania (oraz priorytety)
  • funkcje minimalizujące laggi na serwerze

Linki

Kod źródłowy (GitHub) / Pobieranie / Strona oryginalnego pluginu / Skan antywirusowy

W miarę możliwości będę starał się aktualizować spolszczenie wraz z wydaniem nowych wersji oryginalnego pluginu.

Zgłoszenie błędów

O tutaj: https://github.com/taniotanio7/PopulationDensity-pl/issues

lub w tym temacie ;)

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...