Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer bardzo głośno ''brzęczy''

Kerri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem z komputerem i zaznaczam że SŁABO się znam na komputerach.

Kupiłem go 5,5 roku temu. Posiada 4gb RAM, intel core i3 2120cpu 3,30Ghz, AMG Radeon 6670 hd. Reszty nie podam bo nie pamiętam a temperatura komputera wynosiła około 38 stopni.

Komputer do cichych nie należy no ale bez przesady.

Problem wygląda następująco.

Grałem w grę: Total war Attila która ma spore wymagania jak na mój komputer, ale dałem wszystkie ustawienia na najniższe i działa w miarę na +/- 20fps.

Podczas jednej bitwy komputer zaczął bardzo głośno brzęczeć (o ile można to tak nazwać), na tyle głośno i dziwnie że go od razu wyłączyłem.

To brzęczenie w ogóle nie przypominało głośniej pracy wiatraka czy czegokolwiek podobnego i pierwszy raz mi się to zdarzyło.

Wyłączyłem go, poczekałem 5-10 minut i włączyłem ponownie tą grę. Minęło 5 minut i podczas tej samej bitwy znów zaczął brzęczeć. Zrobiłem po raz kolejny to samo i jak na razie działa normalnie przez 20 minut, ale tylko przeglądarkę mam włączoną.

Z tą grą jest coś nie tak, czy po prostu komputer przy niej nie wyrabia? (choć się nie zacina)

A może to co innego ? 

Opublikowano

Wyczyść syf ze wszystkich wentylatorów. 

No trochę czasu już nie czyściłem, ale ten problem dzieję się tylko przy tej grze a tak to normalnie chodzi.

Opublikowano

mozliwe ze gra bardzo mocno siedzi na cpu i ten sie musi mocno wysilic i zaczyna brzeczec bo sie przegrzewa przez slaba wentylacje w obudowie / zakurzone chlodzenie.

jak masz mozliwosc to wyczysc, napewno troche temperatury zejda.

btw. kiedy ostatni raz nakladales paste na procesor?

Opublikowano

Brzęczenie komputera jest na tyle głośne i dziwne że nawet chwili się nie zastanawiałem i od razu wyłączyłem. Słychać je w drugim pokoju z zamkniętymi drzwiami.

Wątpię że wyczyszczenie kompa pomoże, bo takie rzeczy pomagają ale tylko trochę.

Pasta była nakładana tylko 2 razy. Przy składaniu komputera i jakiś rok albo 2 lata temu. Kompletnie o tym nie miałem pojęcia że to trzeba wymieniać.

Jutro go wyczyszczę, a pastę bym musiał kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...