Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] tkShop - Nowoczesny sklep Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo_color.png

Nowoczesny sklep Minecraft

Hej, witajcie! Chciałbym zaprezentować Wam mój nowy projekt - automatyczny sklep Minecraft.

Tworząc ten projekt mam zamiar pokazać, że aby mieć dobry sklep nie trzeba wydawać dużo pieniędzy. Sklep ma się cechować wyglądem i bogactwem funkcji. No i oczywiście będzie w podstawowej wersji bezpłatny, a w rozszerzeniach tani.

Założenia:

• Podstawowe moduły - bezpłatne, rozbudowany system - płatność (subskrybcje)
  • Płatności: SMS, Przelew, PayPal, PaySafeCard, Skrill (inne można podawać w odpowiedziach)
  • Obsługa większości polskich operatorów płatności
  • Możliwość integracji sklepu z AuthMe za pomocą bazy danych
  • Listy mailingowe i punkty lojalnościowe
  • Wiele metod połączenia z serwerem: RCON, plugin
  • Opcja sprawdzania czy gracz jest online
  • Opcjonalnie doładowywanie konta tokenami i opłacanie nimi zamówień
  • Vouchery: kwotowy (przy zamówieniu, zniżka na daną kwotę), przedmiotowy (zakładka voucher)
  • Strona się nie przeładowuje podczas wybierania usługi!
  • Możliwość wyboru różnych dostawców płatności (np. SMS - SIMPay, Przelewy - DotPay)
  • Inne

http://www.tkshop.info

Wersja beta będzie dostępna w okolicach czerwca

Co sądzicie o tym projekcie? Jakie możemy zawrzeć do niego jeszcze funkcje?
Zapraszam do wyrażania swoich opinii poniżej  :v

Pasek postępu:

15%

Changelog 06.05:

• Stworzono wstępny szablon sklepu
  • Pomysł integracji z bazą AuthMe odrzucony (przynajmniej na razie, możliwe, że powróci)
  • Poprawiono responsywność sekcji
  • Rozpoczęto projektowanie bazy danych
Opublikowano

Sklep wygląda zarąbiście i nowocześnie. Jestem za tym by taki sklep wyszedł, obsługiwał płatności sms/psc/paypal/przelew oraz był darmowy :)

banner.png

Opublikowano

Prezentuje się ładnie. Gdyby taki sklep był faktycznie darmowy i by obsługiwał wszystkie płatności na pewno zdobył by dużą popularność. Mam pytanko macie jakiś sponsorów żeby ten projekt przetrwał?

Opublikowano

Sklep wygląda zarąbiście i nowocześnie. Jestem za tym by taki sklep wyszedł, obsługiwał płatności sms/psc/paypal/przelew oraz był darmowy :)

Prezentuje się ładnie. Gdyby taki sklep był faktycznie darmowy i by obsługiwał wszystkie płatności na pewno zdobył by dużą popularność. Mam pytanko macie jakiś sponsorów żeby ten projekt przetrwał?

Nie wiem kiedy wy zrozumiecie że każda osoba która takie coóś robi to ma do tego myśl zarobku lub jakiś haczyk? 

Był sobie sklep mineshop który już upadł a lepiej się prezentował niż to, nikt nie będzie opłacał maszyny która ma coś wytrzymać i nie zarabiać z tego.

1.png

Opublikowano

Sklep w założeniu ma być darmowy dla większości osób.

A raczej większość funkcjonalności (powiedzmy 3/4) będzie za darmo).

Sklep będzie hostowany na naszej maszynie (automatyczna instalacja i wgl), ale wiadomo, że maszyny też kosztują więc jakieś tam środki pozyskiwać będziemy musieli :/

Powiedzmy, że jeśli chcesz mieć 1 sklep, 4 sposoby płatności (PayPal, SMS, PSC, Przelew) i większości wymienionych wyżej funkcji nie będziesz musiał się martwić kosztami. Dopiero, gdybyś chciał nw na przykład uzyskać dostęp do treści premium - dodatkowe theme, customizer, wykupić plugin (jak go zrobimy), czy subskrybcje usług za pomocą PayPal (planujemy też dodać, gracz nie musi się martwić, żeby odnowić VIP'a) to musisz wyłuskać MNIEJ NIŻ 10 ZŁ miesięcznie.

Jeśli już potrzebujesz takich funkcji to oznacza, że masz prawdopodobnie większy serwer, który na to by sam sobie zarabiał :P Większości starczy większość tego co będzie na starcie.

Sklep tworzę sam, więc może to chwilkę zająć (mam na głowie wiele innych projektów), ale projekt na pewno do lipca wejdzie w status Beta

Opublikowano

Sklep w założeniu ma być darmowy dla większości osób.

A raczej większość funkcjonalności (powiedzmy 3/4) będzie za darmo).

Sklep będzie hostowany na naszej maszynie (automatyczna instalacja i wgl), ale wiadomo, że maszyny też kosztują więc jakieś tam środki pozyskiwać będziemy musieli :/

Powiedzmy, że jeśli chcesz mieć 1 sklep, 4 sposoby płatności (PayPal, SMS, PSC, Przelew) i większości wymienionych wyżej funkcji nie będziesz musiał się martwić kosztami. Dopiero, gdybyś chciał nw na przykład uzyskać dostęp do treści premium - dodatkowe theme, customizer, wykupić plugin (jak go zrobimy), czy subskrybcje usług za pomocą PayPal (planujemy też dodać, gracz nie musi się martwić, żeby odnowić VIP'a) to musisz wyłuskać MNIEJ NIŻ 10 ZŁ miesięcznie.

Jeśli już potrzebujesz takich funkcji to oznacza, że masz prawdopodobnie większy serwer, który na to by sam sobie zarabiał :P Większości starczy większość tego co będzie na starcie.

Sklep tworzę sam, więc może to chwilkę zająć (mam na głowie wiele innych projektów), ale projekt na pewno do lipca wejdzie w status Beta

Tak samo mieli Mineshop i co tera? Klepią przerwe techniczną już 2 tydzień xD

//

Co do pomysłu to nawet fajny.

1.png

Opublikowano

No to rozpoczynamy prace...

Wszystkie komponenty widoczne dla kupującego już rozrysowane, więc można brać się do roboty!

Podstawowym stylem sklepu będzie: http://materializecss.com/

W ciągu 2 tygodni powinna powstać cała strona widoczna dla gracza w HTML, a następnie pod nią stworzymy panel administratora, bazę danych i podłączymy sklep.

Jak ktoś chce to mogę na prośbę też przesłać np szkic podglądu usługi :P

Początkowo nasza strona stała na MintsHoście, aczkolwiek, teraz dla większej wygody będziemy korzystać z dedykowanego projektowi VPS'a, z polskiego centrum danych OVH

Opublikowano

Już po pierwszym dniu pracy...

Tak to wygląda na chwilę obecną: http://tkshop.info/demo/

To tylko niezbyt uporządkowany szablon HTML, który potem podepnę pod skrypt.

Z boku będą informacje o ostatnich kupujących, w menu na pewno dojdą vouchery itd.

Ogólnie 3/4 będzie inaczej :P

EDIT 6 maja:

Porządek w kodzie zrobiony, poprawiliśmy wygląd.

Plan na dziś:

- modals (wyskakujące okna)
- vouchery

- lista ostatnich kupujących

W nowym tygodniu planuję już wszystko podpiąć pod bazę danych

Opublikowano

Podpinanie już w 1/4 zakończone, no a ja mam dla Was kilka pytań:

1. Taki design pasuje? Co dodać/zmienić/usunąć? Jakiś slider dodać może?
  2. Na jakich operatorów płatności liczycie?
Opublikowano

Według mnie demko wygląda mocno średnio ale mam nadzieję, że to tylko chwilowo. Jedynie okno zakupu usługi jest w miarę ok. W każdym razie, powodzenia przy prowadzeniu projektu ;)

P.S.
Szkoda, że strona główna (tkshop.info) z
template, płatnego ale jednak ;/

rocketnite-sygna.png

Opublikowano

Dzięki za opinie! Strona główna przejdzie jeszcze sporo zmian, żeby nie było tylu pustych pul będzie pewnie do góry opcja dodania slidera, bo mało który serwer ma tyle trybów żeby zapełnić całą stronę główną.

Na pierwszy ogień pójdzie API od SIMPay, DotPay i MicroSMS, a także PayPal i Skrill (Paysafecard osobnego nie przygotowujemy, Skrill zawiera płatności PSC ;)).

Wszystko, nawet płatności będzie odbywać się bez ani jednego przeładowania (już wdrożone)

EDIT: Wiem, że tkshop.info (główna strona) nie jest autorska, ale jest tylko tymczasowa :P Po wyjściu Bety ta strona zniknie i zostanie zastąpiona nową. Puff! :D

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...