Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niedziałająca karta microSD

pannikodem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, dzisiejszej nocy na telefonie mojej mamy przestała działać Karta SD (tel. jej nie widział), podpiąłem pod swój telefon, który też jej nie widział. Ostatecznie, podpiąłem pod adapter z kablem USB do PC. Na dzień dobry otrzymałem komunikat: "Włóż dysk do stacji dysków (H:)". Próbowałem odzyskać pliki takim programem jak Recuva, ale cały czas występuje komunikat "Invalid drive size". Dodam, że zdjęcia które na tej karcie są, są zdjęciami rodzinnymi, bardzo ważnymi i chciałbym je odzyskać, nawet gdyby trzeba było zepsuć kartę (Sandisk 64GB). Nie zamierzam chodzić po żadnych serwisach i wydawać pieniędzy na rzecz, którą mogę sam zrobić.

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Skoro możesz to rób, ledwo jednym programem spróbowałeś to próbuj dalej jakimkolwiek jaki znajdziesz bo i tak żaden nie naprawi karty która może być uszkodzona. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Skoro możesz to rób, ledwo jednym programem spróbowałeś to próbuj dalej jakimkolwiek jaki znajdziesz bo i tak żaden nie naprawi karty która może być uszkodzona. 

Sprawdziłem ZAR X, Recuvą, Wondershare i DMDE.

Nie zamierzam naprawiać karty tak, by działała, zależy mi tylko na odzyskaniu zdjęć :)

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Jak jest zepsuta to jak sobie to wyobrażasz naprawę bez serwisu ? W 90% uszkodzona karta ma cały czas możliwość odczytu danych zapisanych na pamięci. 

Może sam bym to zrobił bez problemu ale ty nie wiesz jak. 

Opublikowano

Jak jest zepsuta to jak sobie to wyobrażasz naprawę bez serwisu ? W 90% uszkodzona karta ma cały czas możliwość odczytu danych zapisanych na pamięci. 

Może sam bym to zrobił bez problemu ale ty nie wiesz jak. 

Wiedzę na temat komputerów jakąś mam, ale nie na tyle obszerną by wpaść na pomysł jak to zrobić ;)

Więc, mógłbyś doradzić, nie mówię tutaj byś mi cały obszerny poradnik napisał.

MKfY45t.png

Opublikowano

Wymień układy pamięci do  identycznego  albo podobnego pena. ;) 

Najlepiej to podłączyć kartę do specjalnego mikrokontrolera i zdiagnozować. 

Opublikowano

Wymień układy pamięci do  identycznego  albo podobnego pena. ;)

Najlepiej to podłączyć kartę do specjalnego mikrokontrolera i zdiagnozować. 

Okej, zbyt bardzo przeceniłem swoje umiejętności xD

Jakiś inny sposób (programy etc.), czy konieczne oddanie do serwisu?

MKfY45t.png

Opublikowano

A widziałeś czy słyszałeś  kiedykolwiek o programie co naprawia uszkodzoną elektronikę odbudowując uszkodzenia ?

Opublikowano

A widziałeś czy słyszałeś  kiedykolwiek o programie co naprawia uszkodzoną elektronikę odbudowując uszkodzenia ?

Nope ;c

Ale miałem cichą nadzieję, że jakimś programem da się chociaż odzyskać zdjęcia tegoroczne xD

Dzięki za pomoc ;)

MKfY45t.png

Opublikowano

Ależ się da nawet w domu, tylko trzeba wiedzieć jak podłączyć elektronikę by odczytać tylko dane które cały czas są na karcie. Pozostaje serwis. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...