Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

ChomikBox - niski upload

weCzarek

Pytanie

Opublikowano

Cześć! Zmagam się z problemem wolnego uploadu właśnie na chomikuj.pl i ich aplikacji (ChomikBox).

Uploadując prze ChomikBoxa, mam ustalany limit uploadu, którego ni chu*a nie da się wyłaczyć. Maks 500Kb/s jeden plik... Wrzucająćckilka plików na raz, każdy ma z góry ustalany limit uploadu te 500kb/s. Przez strone, uploaduje się do 25% i lipa... dalej nic, a nic a prędkość jest dobra, bo 30Mb/s. 

Pisałem do supportu. Napisali, że przez ChomikBoxa, jest taki niski upload ( chu*a nie niski, tylko limit jest) bo może połaczyłem się ze złym serwerem, a nie ma żadnego wyboru serwera. A przez strone jest ten błąd, bo "niby" moja przeglądarka maks upladuje 1GB na ich stronie, napisali, żeby skorzystać z innej, ale bez przesady, próbowałem przez Microsoft Edge, Mozilla, Google Chrome, Vivaldi, Tor Browser i nic nie pomaga. Co robić?

117-AwardImgMaster-1475160600.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czego nie zrozumiałeś w tym co support odpisał, skoro masz niski upload to BĘDZIESZ MIAŁ NISKIE UPLOADY mimo zajebistego internetu jak uważasz. Masz wolny internet i na nim ograniczenie transferu. 

Jaki masz gdzie indziej upload?

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ale @Ktosiu nadal mnie dokońca nie rozumiesz. Mam dwa problemy, jeden na stronie chomikuja ( upload przez przeglądarkę) i poprzez upload na ChomikBoxie.

Pierwszy problem związany z uploadem przez przeglądarkę;

1. Wszystko uploaduje się ok, prędkość, która ma być (uploadu) jednak po 25% uploadu pliku, występuje błąd, który informuje tylko NaN % i error
  2.  Prawdopodobnie przeglądarka ma limit uploadu do 1GB na stronę, czy jakoś tam. (Takie info dostałem od supportu) więc przeniosłem sięna ChomikBox'a a tam mam kolejny problem.

Problem na ChomikBox'ie wygląda następująco;

1. Pliku uploadują się do 100%, ale z strasznie niską prędkością 500Kb/s. 
  2. Każdy plik automatycznie zostaje "limitowany" czyli nie mogę uploadować pliku z wyższą prędkością niż te 500Kb/s
  3. Uploadując wiele plików, każdy uploaduje się z tą samą prędkością, 500Kb/s. Więc to jest udowodnienie tego, że każdy plik ma ten limit!

1i8j7Fu.png

Nie jestem mistrzem w odróżnianu kilobajty od kilobitów, a megabajty od megabitów, więc przepraszam jeżeli pomyliłem jednostki

Opublikowano

Czego nie zrozumiałeś w tym co support odpisał, skoro masz niski upload to BĘDZIESZ MIAŁ NISKIE UPLOADY mimo zajebistego internetu jak uważasz. Masz wolny internet i na nim ograniczenie transferu. 

Jaki masz gdzie indziej upload?

Mój Boże.... kolego..

Chodzi mi o to, że to ich wina, że mam problemy z uploadem na ich STRONIE i ChomikBoxie

Mam upload 30Mb/s i jest on stały, nigdy nie jest niższy, ani wyższy

Taki mam w speedteście, przy uploadzie na catshare i Chomikuju ( tylko do 25% na stronie bo potem error :) )

Na CHOMIKBOXIE MAM USTALANY LIMIT, więc czytaj do końca. Każdy plik ma limit tych 500kb/s, a jak uploaduje kilka plików, to każdy tą samą prędkością ( czyli 60 plików po 500kb/s każdy....)

Opublikowano

Zrozum, to ty nie rozumiesz jak działa sieć operatora.

Nastawiana jest głownie na przesył małych ilości danych w dużej ilości i od dziesiątków użytkowników. Jak tylko jeden z nich zacznie wysyłać za dużo zostaje ograniczony przy uploadzie. Nie masz łącza stałego by nie mieć ograniczeń każdego łącza radiowego.

Więc możesz sobie mieć nawet 21 Mbps  uploadu w testach  ale i tak  ledwo osiągniesz, jak widać osiągasz tylko 1/3 i to jest normalne. 

Opublikowano

No to w czym masz mieć ten problem skoro go nie masz ? Jest niski upload ze strony serwisu  a ty stwierdzasz że masz problem, z czym ?   

Nie masz takiego uploadu na LTE , naucz sie najpierw  liczyć i przeliczać jednostki. 

Nie uploadujesz kilku plików z taką prędkością tylko wszystkie w sumie mają taką maksymalną taką prędkość, czyli upload jest NISKI dla pojedynczego pliku.

Nie ma problemu z prędkością tylko z połączeniem czyli operatorem. Z tego co pamiętam masz LTE to czego wymagać w weekend skoro to NORMALNE w całej Polsce że działa tak wolno. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...