Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] NetShoot.pl - Bez limitu slotów?

pxs

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Witam. Dzisiaj natknąłem się na ofertę serwerów głosowych TeamSpeak3 na Netshoot.pl

Zdziwił mnie fakt, że nie ma ich na liście Authorized Hosters in Poland.

Myślicie, że bezpieczne jest tam wykupienie serwera, czy hosting oferuje serwery na crack licencjach, które mogą zostać zablokowane?

Pozdrawiam.

P.S. Chyba, że trzeba wgrać swoją licencję, ale z tego co widziałem to ich serwer pomocy technicznej ma otwarty port 2008, więc chyba cracki. :D

Opublikowano

Witaj netshoot niestety daje serwery na crackowanej licencji więc nie polecam szybko mogą bloknąć ci serwer bardziej poleciłbym ts3bahu.com lub multigaming.pl

Opublikowano

Na pierwszy rzut oka strona przypomniała mi dawny wygląd pukawki. Sam nie wiem czemu

serwery na cracku są ale pewnie robią backupy i jak zablokują to zmieniają adres dla stałych klientów w sumie na logike xD

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Witaj pxs

Czy mógłbyś wpisać jeden z adresów IPv4 tego hostera abyśmy mogli wystosować e-mail z zapytaniem o legalność licencji do departamentu TeamSpeak GmBH, port 2008 TCP musi być otwartym portem dla licencji każdego hostera, aby accounting.teamspeak.com mógł się połączyć i sprawdzić stan twojej licencji.

Default voice port (UDP in): 9987
Default filetransfer port (TCP in): 30033
Default serverquery port (TCP in): 10011
Default tsdns port (TCP in): 41144
Default weblist port (UDP out): 2011-2110 (first available port in given range)

In addition to that, packets originating from or sent to accounting.teamspeak.com:2008 (TCP) and weblist.teamspeak.com:2010 (UDP) must not be blocked. The local port for these connections is randomly assigned by the operating system when the connection is established. Please note that we do not guarantee that these DNS names will resolve to the same IP Address at any point in time. These services have changed IP addresses in the past and will continue to do so in the future.

pozdrawiam serdecznie
CEO Mateusz Gladosz
TS3Bahu LTD
Opublikowano

Z tego co wiem Ten Hosting trafił z całą swoją adresacje na BlackList nawet tego nie można nazwać Hostingiem jeśli dalej działają to odpowiednio zgłosić w odpowiednie miejsce i dostaną BlackList

Uczeń
Opublikowano

Z tego co widzę to ich serwer pomocy technicznej jest off, więc chyba już ktoś zgłosił i zamknęli :D

W każdym razie dziękuję wszystkim za odpowiedzi, na pewno zainteresuję się jakimś normalnym hostingiem :D.

Pozdrawiam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...