Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie stawiania serwera

Nileox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Mam do was dwa pytania.

Jaki hosting z serwerami dedykowanymi polecacie do serwera minecraft najlepiej wydajne i nie za strasznie dużą cenę!

I na jakiej wersji postawić serwer na jakiej się opłaca ?

@Edit

Jednak trzy pytania.

I jaki tryb polecacie ?

­

Opublikowano

Witajcie! Mam do was dwa pytania.

Jaki hosting z serwerami dedykowanymi polecacie do serwera minecraft najlepiej wydajne i nie za strasznie dużą cenę!

I na jakiej wersji postawić serwer na jakiej się opłaca ?

@Edit

Jednak trzy pytania.

I jaki tryb polecacie ?

Po c**j chcesz coś stawiać skoro sam nie wiesz co chcesz zrobić? xDDDD

Mentalność tego działu mnie rozpierdala

Co do hostingu to polecę OVH

Opublikowano

Hosting lvlup jest dobrym wyborem według mnie i setki innych klientów. 

Polecałbym stawiać serwer na wersji 1.11.2, choć jeśli nie masz tam jakiegoś pluginu, z którego byś bardzo chciał skorzystać, możesz cofnąć wersję (najniższa wersja to 1.8.x) i dodać plugin ViaVersion. Dzięki niemu nawet jeśli serwer będzie na 1.8, to gracze z 1.11.2 będą mogli się do niego połączyć.

Istnieje wiele trybów w minecrafcie, poczynając od czystego przetrwania, a kończąc na minigrach... Jeśli nie masz pasji do jakiegoś trybu, polecałbym zacząć swoją przygodę jako administrator na serwerze typu freebuild, przyciągniesz w ten sposób miłych i chętnych do pomocy graczy, którzy z pewnością pomogą rozwiązać problemy, które zaistnieją na serwerze.

Opublikowano

1.Na hostingach dedyków się nie znam, ale lvlup.pro wydaje się mieć dobre VPS'y. 

2.Serwer, postaw na tych nowszych (1.11.2 lub 1.10.2), wszyscy już się na te 1.11.2 przerzucają.

3.Trybu ci nie polecę, jednak powiem abyś na 100% nie robił skyblock, mineblock, waterblock i IzI HaCe(EasyHC), jeśli już to MHC - MinecraftHardcore(nie mylić z IziHaCe).

~iHex - jeśli pomogłem daj "Lubię to!".

Opublikowano

11.2 postaw/ hosting to najlepiej kup vpsa na mintshoscie i samodzielnie zainstaluj pliki etc. wyjdziesz na tym nawet 100 zl na +

Opublikowano

Polecam ci TitanAxe bardzo tanio i bardzo dobra jakość i Polecam ci tryb MegaDrop

TitanAxe xDDDDDDDD

Bądźmy poważani, może i tanio ale jakość tego hostingu jest gorsza niż enderchest.

Ludzie zacznijcie podawać ceny w takich tematach, dla jednego 500 złoty to nie dużo, a dla drugiego 30 złoty to majątek.

Jeżeli założymy, że na serwer masz powyżej 300 złotych to polecam Ci ofertę game z ovh.

A jeżeli masz poniżej tej kwoty to polecam lvlup.pro bardzo szybka pomoc, dobra jakość serwerów i dyski ssd.

a6oBNtj.gif

Opublikowano

Tryb EasyHC, każdy płacze, że tego za dużo, ale i tak grają hehe, poza tym jeżeli pytasz się o takie rzeczy innego tryby raczej nie dasz rady zrobić. Jeżeli chodzi o maszynę to jak @up pisali lvlup lub jeżeli masz więcej $ ovh.         

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...