Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Typ serwera, warto takie coś zrobić?

Lojtar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<=

=>

Otóż mam w planach od dawna już zrobić serwer, gdzie głównie będzie wszystko skupiać się na pvp, strzelaniu z łuku itd. Będzie kilka autorskich gierek, które jeszcze muszę dopracować, bo pomysł już jakiś jest, trzeba tylko jeszcze napisać pluginy. Na pewno chce dodać takie tryby, jak: 

• destroy the monument
  • capture the flag 
  • castle mod
  • XvsX
    + te gry, które skończę sobie sam dopracowywać, bo jeszcze nie mam żadnej, obmyślonej do końca gierki. 

Wszystko by było połączone, jakiś system monet, statystyki itd. Tylko pytanie, w sumie kilka. 

1. Czy taki serwer wypali?
  2. Jaka wersja najlepsza? (jestem za 1.8+)
  3. Jakieś pomysły jak by można to było połączyć wszystko razem, te gierki? (wspólna waluta w tych grach będzie na pewno)

Sam serwer szybko można przygotować od strony technicznej, jeszcze pozostanie mi zebrać ekipę i zbudować mapy. :D 
Jeśli macie jakieś pomysły lub propozycje, to chętnie każdego wysłucham. 

Jeżeli jesteś zdania, że taki serwer nie ma prawa bytu, to chętnie się dowie co Twoim zdaniem by wypaliło :)

//Edit

Jeszcze muszę się podzielić z wami tym, że strasznie kręci mnie zrobienia RP, ale kto na tym by grał, prawda? Ekonomia i dzisiejsza społeczność nie nadaje się chyba do tego, to jak punkt równowagi na krzywej popytu i podaży xD 

Druga opcja to gildie, klasyczek, tylko to już chyba oklepane jest. Ogólnie w głowie pomysłów masa, bo można tam sporo wprowadzić nowości, tylko weź się wybij, jak takich serwerów są miliony. 

Szukasz programisty na swój serwer lub osoby, która napisze Ci plugin? :)
Odezwij się, a na pewno się dogadamy!  B) 

Opublikowano

Mógłby wypalić. Ale musiałbyś dodać ciekawsze tryby typu UHC lub stary dobry VillagerDefense.

Serwer powinien być na najnowszą wersję czyli 1.11.2

A co do punktu 3. To możesz zrobić, że na hubie i wszystkich innych trybach posiadasz EXP i go wymieniasz na klasy postaci lub inne pierdoły.

banner.png

Opublikowano

Wszystko już gdzieś było więc nie jest to nic nowego. Nie licz na dużą ilość graczy bo to polska, a im bardziej skomplikowany tryb tym mniej graczy.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

ref

Szukasz programisty na swój serwer lub osoby, która napisze Ci plugin? :)
Odezwij się, a na pewno się dogadamy!  B) 

Opublikowano

Nie warto robić już takich serwerów, tak jak ktoś wyżej napisał, w Polsce ludzie zaczynają grać mniej na serwerach z fabuła lub na serwerach rpg.

Najlepiej jest teraz robic jakis surwajwyl lub dobry pvp, pod 1.7-1.8

JAVA <3

Opublikowano

Szkoda tracić czasu, jeżeli nie macie dużego budżetu, zaawansowanych programistów lepiej nie tracić czasu. Rób kolejne EasyHC, może chociaż ktoś zagra.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli będzie dobre dopracowane wykonanie to wszystko może wypalić a wersje gry najlepiej dać najnowszą pod pvp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...