Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić aby gracz mógł korzystać z stoniarek

MrTaiger98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zrobić, aby gracz mógł korzystać z stoniarek na spawnie??? Mam zrobiony cuboid SPAWN i zablokowane budowanie i pvp, i jak zrobić aby w tym cuboidzie gracz mógł korzystać z generatorów? Plugin WorldGuard i WorldEdit.

Opublikowano

Tam gdzie są stone'niarki tworzysz osobny cuboid i dajesz flagę, że gracz może budować (czyli może też niszczyć bloki).

Opublikowano

Ja zrobić, aby gracz mógł korzystać z stoniarek na spawnie??? Mam zrobiony cuboid SPAWN i zablokowane budowanie i pvp, i jak zrobić aby w tym cuboidzie gracz mógł korzystać z generatorów? Plugin WorldGuard i WorldEdit.

1. Zaznaczasz stone od stoniarek drewnianą siekierką.

2. Tworzysz nowy region z nazwą np. "stoniarki1" "stoniarki2" itd. jeśli masz parę miejsc do kopania.

3. Dajesz flagę "passthrough" na allow

I to tyle w sumie ;')

Opublikowano

1. Zaznaczasz stone od stoniarek drewnianą siekierką.

2. Tworzysz nowy region z nazwą np. "stoniarki1" "stoniarki2" itd. jeśli masz parę miejsc do kopania.

3. Dajesz flagę "passthrough" na allow

I to tyle w sumie ;')

Niestety nie działa. A możne Essentials AntiBuild jakoś na to działa?

Opublikowano

Usun essentialsantibuild i essentialsprotect, czy jakos tak, na serwerze kazdy ma tylko essentialschat, essentialsspawn, essentials.

+ tworzysz cuboid spawn:

/rg define spawn
/rg setpriority spawn 1

+ tworzysz cuboid stoniarki:

/rg define stoniarki

/rg setpriority stoniarki 2

I powinno dzialac, oczywiscie zaznasz odpowiednie pozycje (ppm i lmp //wandem)

JAVA <3

Opublikowano

Te miejsce z stoniarkami znajduje się w obrębie spawn_protection (Czy jakoś tak) i pewnie dlatego nie można kopać. Gdzie mogę to usunąć?

Wejdź w plik server.properties i tam znajdź linijke spawn protecion po znalezieniu tej linijki ustaw na spawn-protection=0

??

Opublikowano

Te miejsce z stoniarkami znajduje się w obrębie spawn_protection (Czy jakoś tak) i pewnie dlatego nie można kopać. Gdzie mogę to usunąć?

Wejdź w plik server.properties i tam znajdź linijke spawn protecion po znalezieniu tej linijki ustaw na spawn-protection=0

Dzięki :)

Usun essentialsantibuild i essentialsprotect, czy jakos tak, na serwerze kazdy ma tylko essentialschat, essentialsspawn, essentials.

+ tworzysz cuboid spawn:

/rg define spawn
/rg setpriority spawn 1

+ tworzysz cuboid stoniarki:

/rg define stoniarki

/rg setpriority stoniarki 2

I powinno dzialac, oczywiscie zaznasz odpowiednie pozycje (ppm i lmp //wandem)

Działa :) Dzięki wielkie za pomoc. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...