Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

OBS Studio nie wykrywa karty graficznej

Korey1

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Otoz mam taki problem ze OBS studio nie wykrywa mi karty graficznej jakby nie byla podlaczona czy cos, nie wiem.. Nie moge rozwinac tego okienka, nie moge nic zrobic, jakbym nie mial karty.. szukalem w internecie podobnych problemow ale znalazlem tylko dla laptopow ze nie wykrywa zintegrowanej karty ale niestety zero pomocy, zadnych konkretow dlatego pisze tu. Znajomy cos mi wspomnial ze mozliwe ze w biosie cos musze przestawic ale sie nie znam i nie wiem co, jak ktos mial taki problem lub wie o co chodzi to prosze o pomoc. Mam windows 10 Pro.

P.S. Sry za brak polskich znakow :)

post-429123-0-36260500-1493314561_thumb.png

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam, mianowicie jak nagrywam np. CS:GO lub H1Z1 to na podgladzie wszystko wyglada dobrze, plynnie, dobra jakosc a jak nagram i odtwarzam nagranie to gra wyglada jakbym mial w tej grze od 0 do 10-20 fps, scina sie jak tylko porusze myszka, naprawde strasznie to wyglada, probowalem bawic sie ustawieniami zmienialem jakosc, bitrate, wszystko probowalem ale nic nie pomaga wiec mysle ze jezeli nie wykrywa mi obs tej karty to jej nie uzywa przez co sa wlasnie te lagi.

Odrazu mowie ze komputer mam raczej dobry do nagrywania takich gier, w cs go mam 200-300 fps w h1 powyzej 100fps.

Karte graficzna mam GTX 770 procek i5, 8gb ram wiec to raczej nie jest wina samego sprzetu.

EDIT. Wybacz za pozna odpowiedz, myslalem ze powiadomienie przyjdzie mi na maila ze ktos odpisal lub w tym "dzwoneczku" na gorze a nic nie bylo i dzis wpadlem na to zeby sprawdzic / podbic post

Opublikowano

A masz jakiś problem prócz tego, że nie pokazuje tutaj tej karty? Mam tak samo i nie mam żadnych problemów z nagrywanie.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...