Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy karta graficzna jest zepsuta?

.SzamaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem a dokładnie dzisiaj postanowiłem dołożyć do komputera drugi dysk HDD, więc odkręciłem zasilacz, wyjąłem napęd(nie potrzebuje go) i wsadziłem w jego miejsce nowy dysk, potem włożyłem zasilacz i podłączam dysk do zasilacza i płyty głównej. Próbuje włączyć komputer i nic, świeci się tylko dioda. Pomyślałem że może być to wina nowego dysku więc go odłączyłem i nadal tylko dioda się świeci. Odłączyłem zasilacz od wszystkich podzespołów, był tylko podpięty do płyty głównej, wtedy komputer normalnie się włączył. Komputer był włączony i podpinałem podzespoły, podłączam kartę graficzną i nagle komputer przestał działać, tylko dioda się świeciła. Wziąłem mój stary zasilacz i sprawdzam i było tak samo po podpięciu karty graficznej wszystko przestało działać. Jako że mam NVIDIA GTX 480 która ma wejście PCI-E 8pin i PCI-E 6pin to podpiąłem na początku 8pin, komputer działał, podpiąłem 6pin i komputer zgasł. I stąd moje pytanie czy da się to jakoś naprawić? albo zrobić coś żeby komputer działał z tą kartą? PS. Komputer ostatnio włączałem dwa tygodnie temu, wtedy wszystko było ok.

Opublikowano

Zresetuj bios i sprawdź podłączenia kabli. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No to sam coś zjebałeś jak podłączałeś dysk, zdarza się. Teraz szukaj co, pewnie to płyta. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...