Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPSy mniejsze niż wcześniej

vCastir.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, posiadam sprzęt:
GTX 970
i5-4460
8 GB
Windows 10 64bit

Po jakimś czasie użytkowania postanowiłem sformatować komputer, ponieważ mam kaprys zaśmiecania sobie komputera.
Po jakimś czasie zainstalowałem gry i do dzisiaj (już minęło parę miesięcy) moje fps w grach są słabe.

W minecraft'cie posiadam 50 fps (a kiedyś miałem z tego co kojarze nawet 500), w CS'ie 150-200 (kiedyś miałem 300), a w GTA 5 (co prawda crackowanym) miałem 60, a po zakupie chyba 30 (nie pamiętam już zbytnio :>) - co jest tym spowodowane?
Co do sterowników, to płyty od nich zgubiłem, a postanowiłem pobrać program który automatycznie je pobiera, niby zostały pobrane więc postanowiłem nic nie robić w tym kierunku.
Dzisiaj to mnie trochę irytuje, a głównie przy graniu w GTA i minecraft'a.
Wie ktoś co na to poradzić?
Najlepszej odpowiedzi oferuje nawet 50 polubień (10 like na dzień).
Z góry dziękuje za pomoc :)

5120514749178281372145.png

Opublikowano

Jak dla mnie nie zawsze można polegać na takich programach. Wpisujesz w Google AMD lub Nvidia (zależy skąd karta) drivers. Wypełniasz okienka i pobierasz najnowsze sterowniki. Po tych kilku miesiącach, pewną są już jakieś nowe. Do tego polecam po prostu wpisać również w Google nazwę twojej płyty głównej + Drivers i ze strony producenta pobrać sterowniki.

Opublikowano

Aktualizacja karty to na samym początku, wyłącz synchronizacje pionową. Sprawdź temperatury. Podkręcałeś Coś?

Karta zaktualizowana, wyłączona sychronizacja pionowa, temperatury są w porządku przez cały czas - nie, nic nie podkręcałem.

Jak dla mnie nie zawsze można polegać na takich programach. Wpisujesz w Google AMD lub Nvidia (zależy skąd karta) drivers. Wypełniasz okienka i pobierasz najnowsze sterowniki. Po tych kilku miesiącach, pewną są już jakieś nowe. Do tego polecam po prostu wpisać również w Google nazwę twojej płyty głównej + Drivers i ze strony producenta pobrać sterowniki.

Sterowniki do karty mam, spróbuje jeszcze pobrać do procesora, ale wątpię, że coś da.

Jeżeli zrobię edit do 15:30 to będzie oznaczało, że faktycznie zadziałało.

@aresorek

@Urek00

5120514749178281372145.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...