Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nóż motylkowy.

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czołem wszystkim. Mam pytanko, nie troll temat - może źle się do tego zabrałem.

Jednak przechodząc do tego... Chciałem zacząć zabawę z wszelkimi rodzajami fajnymi trickami związanymi z wyżej wspominanym nożykiem. Bez żadnego przygotowania się, kupiłem sobie dokładnie taki nożyk, zakładając że tani, nie rozleci się od razu, a posłuży do nauki:

chciałem zabrać się za podstawową rzecz, czyli otwieranie:

jednak mój nożyk ma jakby "blokadę", bardzo ciężko mu idzie zbieranie się do góry, przez co nawet nie mogę podjąć próby otwarcia go w pełni. Jakieś rady? Czy po prostu zły nożyk kupiłem. Może coś poluzować? 

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Weź sobie śrubokręt i zwyczajnie poluzuj zacisk. Dodatkowo miej przy sobie klucz imbusowy, bo przy dłuższej zabawie takim nożykiem, będą ci latać wszystkie śruby. Aha no i podstawa, skoro kupiłeś sobie nóż z ostrzem do tricków, to lepiej go stęp, chyba że chcesz mieć pocięte łapy ( głębokie rany cięte, nie zwykłe skaleczenia, mówię na swoim przykładzie :D )

Opublikowano

stępić już stępiłem, to było pierwsze co zrobiłem :P

@pies Zbigniew 

Poruszam jeszcze nim trochę bez luzowania, jak nic się nie zmieni leciutko popuszczę, bo to wygląda tak, że jedna częśc idzie do góry, a ostrze stoi w miejscu .

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem kupować motylka w cenie około 50 zł, ale z tego co czytałem to ciągle tylko problem z śrubkami itp. I w końcu nie kupiłem. Ma ktoś jakąś propozycje takiego motylka żeby był w miarę tani i solidnie wykonany ?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...