Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.11.2-1.4.2][Survival] Taniochowo Classic

taniotanio7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taniochowo - Classic

IP: taniochowo.maxc.pl

Liczba slotów: 60

reklama-full.png

Dodatkowe informacje

Serwer jest w wersji beta - to znaczy, że jest w pełni grywalne, aczkolwiek... mogą się zdarzyć gdzieniegdzie błędy, bugi, itd. W celu zgłoszenia mi takiego błędu proszę o wysłanie formularza: 
   -> https://goo.gl/forms/L2yyeQZqpagW0msI2
   lub kontakt w grze.

Serwer jest bardzo skromny. Nie jestem(śmy) jakąś wielką siecią serwerów (tak naprawdę prowadzę go tylko ja). Rozwijam go w wolnym czasie, dlatego proszę nie oczekujcie jakiś spektakularnych rzeczy, fajerwerków, czy tym podobnych.

Nie jest to typowy serwer jak większość tego typu jaki do tej pory znaliście (mam nadzieję). Moim celem jest jak najbardziej powrócenie do rdzenia gry, takiego jak dawniej jak to tylko możliwe. Na serwerze nie znajdziecie szybkich komend na teleportację, wielu pluginów, czy innych ułatwień. Chcę zachować jak najwięcej elementów "klasycznej" gry - w tym chodzenia na piechotę ;).

Skonfigurowałem system regionów pozwalających na równomierne zasiedlanie graczy. Nowe osoby tuż przy wejściu pojawiają się w najlepszym możliwym miejscu - czyli takim, w którym nie ma zbyt dużo graczy (ale jacyś są) oraz jest odpowiednio dużo zasobów naturalnych (drewno, minerały, zwierzęta, itd.). Nie oznacza to, że trzeba mieszkać tam gdzie "plugin sobie wybierze" - można dowolnie szukać nowych, kolejnych regionów albo udać się w totalną dzicz. Gracze mogą teleportować się tylko w spawnach regionów tylko do innych ustanowionych regionów lub graczy mieszkających na odludziu po uprzednim zaproszeniu.

Jeśli macie jakieś pytania odnośnie działania serwera nie wahajcie pisać się w tym temacie lub używając wspomnianego wyżej formularza.

Dodatkowo proszę pamiętać, że nie mam wpływu na bugi spowodowane graniem na starszych wersjach gry niż 1.11.2.

To tyle ode mnie. Życzę wam miłej zabawy  ;)

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Opublikowano

Nie rozumiem, serwer jak za starych czasów, a w sumie nic sobie nie przypominam.

Dla mnie stary survival, to mapa surowcowa + działki na spawnie ogrodzone płotkami :/

W ogóle macie jakiś spawn? Czy tylko ten most?

banner.jpg

Opublikowano

Ogólnie prezentacja niezbyt zachęcająca do wejścia na serwer. Serwer nie zbyt mi przypomina stare czasy. Tak jak wspomniał kolega wyżej... stare serwery to działki ogrodzone płotkami, mapy surowcowe a nie wolna mapa ;') To jest survival i jest parę takich serwerów już na rynku, ale powodzenia!

Opublikowano

Nie polecam serwera. Po wejściu na serwer gracze Cię wyzywają i również po wejściu nie wiesz co robić.

banner.png

Opublikowano

Ogólnie prezentacja niezbyt zachęcająca do wejścia na serwer. Serwer nie zbyt mi przypomina stare czasy. Tak jak wspomniał kolega wyżej... stare serwery to działki ogrodzone płotkami, mapy surowcowe a nie wolna mapa ;') To jest survival i jest parę takich serwerów już na rynku, ale powodzenia!

Nie rozumiem, serwer jak za starych czasów, a w sumie nic sobie nie przypominam.

Dla mnie stary survival, to mapa surowcowa + działki na spawnie ogrodzone płotkami :/

W ogóle macie jakiś spawn? Czy tylko ten most?

Dziękuję bardzo za szczerą opinię :). Oczywiście to, co dla jednych jest "za starych czasów" nie zawsze będzie tym samym dla wszystkich ;) i jestem tego świadomy. Mimo to dziękuję za spostrzeżenie, wykorzystam to (miejmy nadzieję) w kolejnych serwerach.

Co do prezentacji...

Obawiam się, że z powodu złego doboru słów mogła zostać ona źle odebrana.

Chodzi mi bardziej o stworzenie serwera bez komend na teleportację i tym samym powrócenie bardziej do klasycznej gry.

Na wielu serwerach taka mechanika zbytnio ułatwiają rozgrywkę, jeśli znajdziemy np. w sytuacji zagrożenia, albo chcemy się wydostać szybko z jakiejś jaskini, czy też uchronić siebie przed poruszaniem się po mapie.

Nie polecam serwera. Po wejściu na serwer gracze Cię wyzywają i również po wejściu nie wiesz co robić.

Osoby, które to zrobiły już otrzymały stosowną karę oraz porozmawiałem z nimi w cztery oczy. Chciałbym przeprosić za ich zachowanie.

Jeśli natomiast chodzi o serwer "frozensv", który bardzo Pan polecał na czacie i wychwalał go, (nazywając przy okazji mój, delikatnie ujmując, niepochlebnie) szczerze mówiąc do najlepszych się nie zalicza, gdyż niewiele rzeczy na nim działa. No chodźby taka komenda "/help" (uprawnienia do niej to: essentials.help - sic!).

Chyba w takim wypadku muszę stwierdzić, że nie jest Pan najlepszą osobą co do oceny serwera ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Pozdrawiam

PS. Dla ciekawskich logi z całego zajścia można znaleść poniżej ;)

https://goo.gl/cXMaE5

https://goo.gl/g2zLK6

Opublikowano

@taniotanio7

Serwer nie należy do mnie. Na serwerze gdy to pisałem nie było żadnego gracza i pisałem to tylko dlatego bo chciałem sprawdzić parę rzeczy na twoim serwerze :)

banner.png

Opublikowano

Prezentacja taka sobie

Tylko szkoda że na serwerze nie spotkałem żadnej osoby ale z znajomym można pograć.

Serwer słaby

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

@ref

W związku z sugestiami wprowadziliśmy system przyjaciół. Powinien on ułatwić wspólną grę. Umożliwia on:

• sprawdzenie, kiedy logował się ostatnio dodany gracz
  • czatować tylko z naszymi przyjaciółki (przed wiadomością wpisz: @przyj)
  • teleportować się do naszego przyjaciela
  • przełączyć serwer na ten, gdzie gra obecnie przyjaciel (wkrótce)

Żeby z niego skorzystać wystarczy wpisać: /f

Lista wszystkich komend jest dostępna po wpisaniu: /f help

Mamy nadzieję, że się wam spodoba.

Co do prezentacji pracuję właśnie nad nową  ._.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...