Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da radę na tym zrobić taki średni serwerek?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż zrobiłem sobie serwerek na hostingu enderchest i pytanie jest takie czy z tymi parametrami serwera da sie zrobić funkcjonujący serwer typu easyhc/medium/hc itp ???

Chodzi o to żeby po jakimś czasie może sam zarobił na rozbudowę :D chociaż taka ze mnie pozytywnie myśląca osoba i myślę że nie da rady na nim nic zrobić 

To moje pytania 

Ile to pociągnie graczy online???

Czy da sie na tych parametrach zrobić taki serwer EasyHc/HC/Medium itp 

Parametry:

Ram: 1300 Mb

Dysk: 2048 Mb

Procesor 1x 3,5 GHz

Spigot 1.7-1.8

Typ serwera VPS / pełna wirtualizacja, bez dostępu do SSH

Elo Here

Opublikowano

Ehh wiecie mi by było super na serduszku gdyby grało na nim 10 osób :D 

Widział bym że praca moja i ekipy nie poszła na marne 

A serwery na cyddihosting są drogę trochu a ja sie boję że to nie wypali :\

Elo Here

Opublikowano

@dawi1203

Drogie? Przecież serwery gier masz za darmo, ale musisz do nich napisać, i przedstawić swój projekt. Polecam Ci ten hosting. Jestem u nich od 2 miesięcy i nie ma problemu. Dają ci itemshop (ale biorą % przychodów z niego), wyplate za miesiąc masz gdzie chcesz psc, paypal lub przelew.

Nic tylko brać! ;)xD

Opublikowano

Lepiej poczekaj z tworzeniem tak małych serwerów, teraz jest pełno serwerów ehc,hc,mhc,sv, a twój niczym nie bedzie sie wyroznial, jedynie lagami i pewnie ktos bedzie sie bawil botami + crasherami, a uwierz to nieprzyjemne.

Wątpie ,aby nie było lagów przy powiedzmy, 20 pluginach, 5 skryptach, 15 graczach.

+ bedziesz tracil graczy, przez dzieci bawiace sie crasherkami.

Lepiej zainwestowac w taki vps z np. lvlup, jak napisal Marmaruk.

JAVA <3

Opublikowano

@Zimmex 

Jak patrzyłem na tę stronę to wyskoczyło mi żeby zakupic serwer vps czy jakoś tak za 40 pln/mies ;) 

edit: Oj ja nie zauważyłem tego serwery gier xDD sorki

@Entify 

Wyróżnia się atmosferą i może po czasie by się rozwinął :\ mam go opłaconego na 2 miesiące więc może warto spróbować a ten temat jest bym sie dowiedział czego mogę sie spodziewać 

Elo Here

Opublikowano

No to okej, powiedzmy ze udzwgniesz do ok. 30 graczy, na 15 pluginach.

Tutaj dokładniej nikt ci nie powie, to zależy od konfiguracji serwera, przy dobrej konfiguracji paperspigota, moze wiecej udzwigniesz, to zalezy tez od pluginow.

JAVA <3

Opublikowano

Oki jeśli mój zamysł by się ludziom spodobał to bym ulepszył serwer całkowicie lub przeniósł się gdzieś ale póki co chciałbym przetestować na tym ^^ 

Elo Here

Opublikowano

@dawi1203

Drogie? Przecież serwery gier masz za darmo, ale musisz do nich napisać, i przedstawić swój projekt. Polecam Ci ten hosting. Jestem u nich od 2 miesięcy i nie ma problemu. Dają ci itemshop (ale biorą % przychodów z niego), wyplate za miesiąc masz gdzie chcesz psc, paypal lub przelew.

Nic tylko brać! ;)xD

Musi mieć minimum 50 graczy + swoją domenę na serwerze (do tego musi jakoś udowodnić że tyle graczy ma)

Przy dobrze dobranych pluginach jakościowo to powinno wejść około 25-30 graczy

??

Opublikowano

@dawi1203 Polecam ofertę bez limitu na pukawce.

A tak naprawdę to VPS od lvlup.pro jest tani i 5x lepszy a przy okazji nie jest trudny bo masz coś takiego jak AimPanel :)

banner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...