Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co byście zmienili jako pracownik Riot - Dyskusja

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do Was takie pytanie i ciekawi mnie co Wy, jako pracownicy Rajot Gems byście zmienili/usunęli/dodali w grze (każda odpowiedź nie na temat czy spam będzie odpowiednio traktowana). Chciałbym ten temat pozostawić jako dyskusyjny i dowiedzieć się jak Wy byście zmienili grę. Najciekawszy post i najbardziej kreatywny przypnę jako najlepszą odpowiedź dla wyróżnienia użytkownika. 

Możecie podać jeszcze stanowiska/dział, w którym byście chcieli pracować (eventy, postacie, dźwięki, dubbing, ekipa od reworków, etc.).

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Z powodu iż firma bardzo dużo zarabia, to wprowadziłbym rekrutację na Riot'erów, którzy by grali rozgrywki razem z graczami i od razu mogliby reagować na Flame, Troll etc. Myślę, że by to bardzo podniosło poziom rozgrywek w niższych ligach jak i nawet w wyższych. Jasne by było, że zostałbym Managerem tych osób xD

Opublikowano

Nie jest to mój ale go przytoczę. Nad nerfami/buffami postaci powinni zajmować się ludzie którzy grają w ta grę i widzą jak to funkcjonuje a nie skupiać się jedynie na cyferkach z winrate. 

Opublikowano

Napewno tak jak jw usuwac graczy "szkodniczow"  ktorzy psuja wiele , bo czesto nie da sie tego czytam , czat ktory jest tzn "smietnikiem"

Wprowadzil lepsza komunikacje glosowa najlepiej.

Rozwijal gre caly czas .

Jaka grupa pracownikow ? raczej eventy wlasnie. Bo ludzie wspolprace z ludzmi.

Opublikowano

Z powodu iż firma bardzo dużo zarabia, to wprowadziłbym rekrutację na Riot'erów, którzy by grali rozgrywki razem z graczami i od razu mogliby reagować na Flame, Troll etc. Myślę, że by to bardzo podniosło poziom rozgrywek w niższych ligach jak i nawet w wyższych. Jasne by było, że zostałbym Managerem tych osób xD

I żeby nie stracić tych dużych dochodów, prawdopodobnie zostawił byś te osoby w spokoju, bo kto wtedy będzie kupował rp?

Opublikowano

nie pozwoliłbym osobom z rangą poniżej d3 decydować o jakichkolwiek zmianach dotyczacych cyferek danego championa, wiekszosc rioterow to zjeby z silvera psujacych te gre bez powodu

Opublikowano

Przy każdej rejestracji konta trzeba by było najpierw przejść test na iQ osoby poniżej 116 nie mogły by się zarejestrować ;)

Przywróciłbym starą kolejkę rankedów jaka była kiedyś,pierszeństwo ma ta osoba która pickuje jako pierwsza.Mecze byłyby wyszukiwane szybciej(chociaż po selekcji iQ mogło by wyjść na to samo) byłoby mniej trolli,kiedyś było ich mniej moim zdaniem bo każdy godził się z tym że jest ostatnim pickiem a teraz ktoś dostanie autofill i płacze w lobby.....

Opublikowano

Jesli chodzi o sam riot to kiedys myslalem ze dostanie sie tam jest niemozliwe i graniczy sie z cudem. Teraz wiem ze jesli sie chce to jest to mozliwe. Wiem ze w Anglii w riocie pracuje polak , zarobki okolo 80-90 zl / h czyli bez rewelacji , tylko on jest zwyklym pionkiem tam , Tyle ze bardzo dbaja o pracownikow i full wypas ogolnie w firmie . Wracajac do tego czego riotersi nie maja wysokich lig w lolu, bo oni pracuja nad czym innym , graja ale nie zawodowo.

Opublikowano

2 lata temu jak sprawdzałem to jedynie kilku Rioterów siedziało w Diamencie, reszta to bronz i silver. Dostać się tam nie jest trudno, musisz jedynie mieć przestrzenny umysł, perfekcyjny angielski i znać się na tym co chcesz robić.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Co raz tam potrzebuja ludzi na mniejsze pozycje w firmie , jak patrze na ich stronie. Do testera to jezyk wystarczy i umiejetnosci w grze. Chyba ze jakies lepsze stanowiska, to juz inna bajka , tak trzeba miec nieziemski mozg :D

Opublikowano

Ankiety dla high elo graczy o zmiany w balansie i odpowiedniej mecie, usuwanie cockblockow i chamskich championow/buildow xD :makka: Jakas inicjatywa stworzenia filmu pelnometrazowego.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Proponowałbym rework tanków, możliwość zmiany języka gry z poziomu clienta na wszystkie dostępne (obecnie dostępne języki są przypisane dla regionów).

A i byłoby jeszcze fajnie, jakby reporty faktycznie coś znaczyły x'D

giphy.gif

Opublikowano

123.png

Mnie np takie gadanie w*****a że osoba która zrobiła konto moze je przypomnieć , c***a prawda bo konto dostałem od kumpla a większośc danych nie wiedziałem

sygna.png

Opublikowano

Jako wysoko położony pracownik w Riot Games zlikwidowałbym, jak pisałem w identycznym wątku, antycheat. 

Opublikowano

Aktualnie jest więcej nerfów niż buffów a powinno być na odwrót.

Nie ma nic gorszego gdy znerfią ci ulubioną postać, która po prostu nie dawno weszła mocno do mety. Powinni bardziej się skupić na buffowaniu niż nerfieniu.

Opublikowano

Aktualnie jest więcej nerfów niż buffów a powinno być na odwrót.

Nie ma nic gorszego gdy znerfią ci ulubioną postać, która po prostu nie dawno weszła mocno do mety. Powinni bardziej się skupić na buffowaniu niż nerfieniu.

Oni to tam nazywają "balansem postaci", który de facto jest beznadziejny bo nie balansuje, a bardziej przeszkadza tym postaciom w grze. Ja to bym chciał być pracownikiem od concept artów albo od tworzenia postaci lub zbierania pomysłów graczy na nowe postacie, itemki, jakieś tryby, etc. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jako pracownik Riot stworzyłbym własne cheaty do lola, tworząc płatne i darmowe skrypty, choć deklarowałbym niską wykrywalność, to Riot Games od samego początku by dostawało listę graczy, którzy z nich korzystają, w jakim stopniu itd. Gracze którzy nie wydają pieniędzy na RP lub przestali, byliby banowani podczas banwave i tak do skutku, by jak najbardziej podnieść zyski firmy.

Dodatkowo też, po zebraniu wystarczająco dużej ilości graczy, stworzyłbym algorytm, na podstawie którego użytkownicy cheaterów trafialiby do kolejki tylko z innymi cheaterami.

Opublikowano

Kary, to jest niedorzeczne, że osoba która jedyna ma dodatnie kda, jest sfrustrowana, wyzywa drużynę, że jest c*****a [bo jest], dostaje bana, ogólnie zablokowałbym możliwość reportowania jak się ma ujemne K/D/A, wydaje mi się, że osoba która zagrała gówno i przyczyniła się do przegranej nie powinna totalnie mieć możliwości by reportować lepszych od siebie - chat zawsze można zmutować

drugą rzecz jaką bym dodał to na pewno 10 banów, skoro na turniejach jest już to wprowadzone to dlaczego na  zwykłym soloq mamy tylko 6 banów

Opublikowano

Dakos to co napisales jest niemozliwe do zrealizowania . Nie mam nic do graczy sa lepsi i gorsi ale bana dostaje sie za flaming , raczej nigdy jakim jest sie graczem jesli chodzi o statystyki.

Bardzo dobrze ze banuja za wyzywanie itp kultura obowiazuje w kazdej grze.

Powinni odzielic flamerow od "nice "graczy za tym akurat jestem.

Opublikowano

osłabił bym xina, Ance usunął bym aoe stuna z R, Fiore bym zreworkował, Yasuo Przywrócił bym armor pen bez kryta (co by sprawiło powrót tank builda), Taliyah małe buffy, Teemo zmienił bym E jako aktywowane, oraz osunął bym stacki w R, Nasus mozłiwosc stackowania Q tylko pobliżu przeciwnika 

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...