Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pod ile graczy starczy taki VPS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie przy dobrzej optymalizacji pluginów wytrzyma ci 100 graczy przy 20 tps a moze nawet dociągnie pod 150 typa
@Edit
Według mnie lepszym i o wiele tańszym wyborem był by lvlup.pro

Opublikowano

To zależy jak to zostanie napisane, jeżeli będzie ładnie to może nawet 200 graczy utrzymać, zainstaluj paperspigota i powiedz technikowi żeby go ustawił i będzie malinka.

1.png

Pomocnik
Opublikowano

To zależy jak to zostanie napisane, jeżeli będzie ładnie to może nawet 200 graczy utrzymać, zainstaluj paperspigota i powiedz technikowi żeby go ustawił i będzie malinka.

Wszystko zależy od silnika i optymalizacji pluginow ale myślę że spokojnie 130 osob utrzyma ;)

Spokojnie przy dobrzej optymalizacji pluginów wytrzyma ci 100 graczy przy 20 tps a moze nawet dociągnie pod 150 typa

@Edit

Nawet kolega nie napisał jaka to wirtualizacja, a wy już odpowiadacie... Albo nabijacie posty albo totalny brak wiedzy.

Jeżeli to OpenVZ to nawet 10 graczy nie utrzyma, a jeżeli KVM, XEN lub coś z pełną wirtualizacją to może 120 maksymalnie.

Najlepiej to skorzystać z OVH.pl czy webh.pl, a nie jakichś dziwnych, mało znanych i słabych rozwiązań jak lvlup.pro.

Opublikowano

Najlepiej to skorzystać z OVH.pl czy webh.pl, a nie jakichś dziwnych, mało znanych i słabych rozwiązań jak lvlup.pro.

LVLup.pro to bardzo dobry hosting, nie wiem co chcesz ;)
Ale też tak sądzę - OpenVZ to góra 30 osób dziennie jak sporo ograniczysz ustawienia silnika, paperspigot, he.

bannergif.gif

Opublikowano

Wszystko zależy od silnika i optymalizacji pluginow ale myślę że spokojnie 130 osob utrzyma ;)

@Edit

Nawet kolega nie napisał jaka to wirtualizacja, a wy już odpowiadacie... Albo nabijacie posty albo totalny brak wiedzy.

Jeżeli to OpenVZ to nawet 10 graczy nie utrzyma, a jeżeli KVM, XEN lub coś z pełną wirtualizacją to może 120 maksymalnie.

@tka czy ty naprawdę wiesz, o kim i o czym piszesz?

Hosting lvlup.pro jako jeden z pierwszych oferował tak wysoki poziom usług jeśli chodzi o rynek MC.

Zaczynali od tego, i do tej pory są w tym nie do pobicia.

Stawialiśmy tam kiedyś z większych serwerów w Polsce - zanim projekt umarł oczywiście, wszystko stało na lvlupie.

Było to kilka trybów, osobne lobby, strona, forum.

Jak na serwer na którym było 500 graczy, uwierz mi, śmiem twierdzić że skoro dawał sobie spokojnie radę, to chyba nie ma tragedii i wiedzą co robią.

Pozatym, fajne spece z was, ani nie znamy wirtualizacji, ani konkretnych parametrów typu procesor itp. a już każdy się rzucił żeby tylko se posta nabić. 

Wracając do tematu, fajnie by było się dowiedzieć jaka to wirtualizacja, zabezpieczenia, procesor itp. bo bez tego to trochę można błądzić i szukać po omacku :/

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Pomocnik
Opublikowano

@Edit

@tka czy ty naprawdę wiesz, o kim i o czym piszesz?

Hosting lvlup.pro jako jeden z pierwszych oferował tak wysoki poziom usług jeśli chodzi o rynek MC.

Zaczynali od tego, i do tej pory są w tym nie do pobicia.

Stawialiśmy tam kiedyś z większych serwerów w Polsce - zanim projekt umarł oczywiście, wszystko stało na lvlupie.

Było to kilka trybów, osobne lobby, strona, forum.

Jak na serwer na którym było 500 graczy, uwierz mi, śmiem twierdzić że skoro dawał sobie spokojnie radę, to chyba nie ma tragedii i wiedzą co robią.

Pozatym, fajne spece z was, ani nie znamy wirtualizacji, ani konkretnych parametrów typu procesor itp. a już każdy się rzucił żeby tylko se posta nabić. 

Wracając do tematu, fajnie by było się dowiedzieć jaka to wirtualizacja, zabezpieczenia, procesor itp. bo bez tego to trochę można błądzić i szukać po omacku :/

LVLUP to drogi i słaby hosting, to nic innego jak dedyki w OVH przerobione na parę VPSów... No... tylko drożej. :) Już lepiej zamiast marnować pieniądze kupić coś w Polsce np. na jakimś webh.pl czy innym co hostuję w Atmanie lub gdziekolwiek w Polsce - niższy ping.

Piszesz o nabijaniu postów, a swoją bezwartościową wypowiedzią robisz dokładnie to samo.

Opublikowano

Tak z 50 osób

Ty chyba nie wiesz co piszesz, ok. 8,5gb - 50 graczy?

@topic

Mhm, z dobra optymalizacja wszystkiego, 100 osob - powinno na pewno udzwignac.

- zawsze lepiej jest robic tez lobby, wtedy ono bedzie przetrzymywalo dane graczy z np. authme

JAVA <3

Opublikowano

Kociaki to może dzisiaj wytrzymać 100 graczy a jutro 10 dlatego, że to openvz ;) Pora się douczyć!

thats.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...