Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telewizor zamiast monitora - czy warto?

bosmen5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie ,zwracam się do was gdyż mam pewien dylemat i chciałbym usłyszeć wasze rady jak i opinie.Jako praktycznie każdy gracz woli mieć monitor to ja jako gracz wole mieć i telewizor i monitor w jednym i nie mogę znaleźć nigdzie w komentarzach ... coś ALA "Ten TV świetnie działa pod PC-tem w kwestii grier" Sporo jest komentarzy/opinii na temat tego że ten TV jest świetny OGÓLNIE ale nigdzie nie widziałem tego czego szukałem. Prosze was o wasze rady i opinie. TV jest o częstotliwości 60HZ (dla mnie wystarczająco) tylko nie wiem jak on będzie działał w kwestii grania na FULL HD.
Telewizor chcę kupić ponieważ podoba mi się jego głębia obrazu + to że mam aktualnie jakiś szajs który ma "CHYBA" 60HZ ale jakoś gdy gram w gry przy 60 FPS-ach to jakimś cudem mi obraz nie chodzi płynnie tylko widać jakbym miał te 50/55 a gdy wyłącze
synchronizacje pionową to mam ponad 100 FPS-ów.mam GTX 980 + mowa o borderlands 2 na FULL DETALACH w rozdzielczości 1360x768.
PS. załączam ten TV uprzedzając pytania typu "Co to za TV?" i tym podobne.

Opublikowano

Bezsens, skoro grasz w tak gównianej rozdzielczości a telewizor w Ultra HD to gdzie tu sens zastosowania. To tak jak spuszczać  gówno w kiblu wódką bo ją masz.   Jakości gry to w żaden sposób nie poprawi wręcz może pogorszyć.  

TV powinien mieć mniej więcej zbliżoną rozdzielczość natywną do rozdzielczości gry , najlepiej by było mieć badziew typu HD Ready albo kupić monitor . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...