Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obiegówka

Solymr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem w 4 klasie technikum, za 3 dni mam zakończenie. Dowiedziałem się, że wychowawczyni jak zwykle w takich sytuacjach straszy niemożnością wydania świadectwa jeśli ktoś nie odda obiegówki. Istnieje jakiś udokumentowany przypadek gdy ktoś robił z tego tytułu problemy? Według forum prawnego niewydanie świadectwa jest karalne, nawet jeśli uczeń ma nieoddane książki/bilanse/niewypełnioną obiegówkę.

Opublikowano

Oczywiści że tylko straszą, niby nic trudnego zebrać te 5 podpisów z 5 różnych pokoi, ale jak nawet tego ci się nie chce, to nic się nie stanie. Ja w tym roku też to olewam, nie chce mi się czekać w przychodni 2-4h na jakiś durnawy podpisik.

Opublikowano

Oczywiście, że straszą. U mnie w zeszłym roku z 20% maturzystów chodziła w maju jeszcze na bilanse albo po prostu pielęgniarka dawała karty bez zrobionych bilansów. Fakt faktem, kilka dni później kobieta zginęła w wypadku samochodowym i był problem z tymi badaniami, ale coś tam chyba wykombinowali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...