Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PORADNIK - jak zepsuć sobie życie

Mrozzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zacząłem przygodę z YouTubem - będę nagrywał poradniki .

Na pierwszy tytuł wybrałem - Jak zepsuć sobie życie (metin2)

Oceniajcie! Przyjmę krytykę na klatę.

Wiem, że w paru momentach źle obróbka poszła, tj.  za mało wycięte, ale to pierwsze błędy :P

­

Opublikowano

Gdy kamera jest w ruchu, to film mocno traci na jakości, przez co źle się go ogląda. Zgaduję, że nie ma w niej stabilizacji obrazu. Jeśli nie masz w planach zakupu nowego sprzętu do nagrywania, to przynajmniej zastanów się nad jakimś statywem (oczywiście jeśli prowadzisz kanał na poważnie i planujesz zdobyć trochę widzów, w przeciwnym wypadku nie jest to konieczne).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Gdy kamera jest w ruchu, to film mocno traci na jakości, przez co źle się go ogląda. Zgaduję, że nie ma w niej stabilizacji obrazu. Jeśli nie masz w planach zakupu nowego sprzętu do nagrywania, to przynajmniej zastanów się nad jakimś statywem (oczywiście jeśli prowadzisz kanał na poważnie i planujesz zdobyć trochę widzów, w przeciwnym wypadku nie jest to konieczne).

Oczywiście, że na poważnie to traktuję.

Mam statyw, tylko mogłem go niechcący zruszyć :P

­

Opublikowano

Głównie chodzi o fragment, kiedy wychodziłeś z budynku na początku filmu. Obraz jest zamglony/zamazany (nie wiem jak to nazwać), przez co aż oczy bolą. Później jest w miarę dobrze.

Jeśli nie dasz rady z tym nic zrobić, to przynajmniej spróbuj w następnych filmach unikać scen, w których jest ruch kamerą.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Głównie chodzi o fragment, kiedy wychodziłeś z budynku na początku filmu. Obraz jest zamglony/zamazany (nie wiem jak to nazwać), przez co aż oczy bolą. Później jest w miarę dobrze.

Jeśli nie dasz rady z tym nic zrobić, to przynajmniej spróbuj w następnych filmach unikać scen, w których jest ruch kamerą.

A rozumiem, dobra dziękuje :>

­

Opublikowano

odswiezam :P 

Dla mnie wygląda to sztucznie, brak tutaj montażu, brak też realizmu. Żadnej obróbki + dobrego mikrofonu. Jeżeli chcesz robić to na dłuższą metę to polecam ziemniaka na yt on tam opisuje mikrofony na koszulke chyba za 50 zł z dobrą jakością i dobrym dzwiękiem. Ewentualnie zagłąb się w audio na kanale cezary pazury na yt jak poszedł podkładać głos, też co nieco powiedział na temat w jaki sposób się wypowiadać. W niektórych przypadkach dobry też jest podkład muzyczny, i być moze w tym filmie też by coś zdziałał, wierz chłopie lub też nie ale tez się bawie w yt, więc doradzić ci mogę :D

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

odswiezam :P 

Dla mnie wygląda to sztucznie, brak tutaj montażu, brak też realizmu. Żadnej obróbki + dobrego mikrofonu. Jeżeli chcesz robić to na dłuższą metę to polecam ziemniaka na yt on tam opisuje mikrofony na koszulke chyba za 50 zł z dobrą jakością i dobrym dzwiękiem. Ewentualnie zagłąb się w audio na kanale cezary pazury na yt jak poszedł podkładać głos, też co nieco powiedział na temat w jaki sposób się wypowiadać. W niektórych przypadkach dobry też jest podkład muzyczny, i być moze w tym filmie też by coś zdziałał, wierz chłopie lub też nie ale tez się bawie w yt, więc doradzić ci mogę :D

dzieki, wezme do serca przy nastepnym wideo :P

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...