Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

bmw e46

Mistrzu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

silnik 2.0d 136km, mam w planach go zakupić, jedyną główną wadą o której słyszałem to problemy z pompą paliwa, ale oprócz tego nie słyszałem o jakichś mega większych usterkach

ktoś miała jakąś styczność i może się wypowiedzieć?

Opublikowano

Bolid młodziezy wiejskiej. Nie polecam takiej fury chyba że lubisz jak dupa ci lata na każdym zakręcie xD

ja nie pytam o to, jaką opinie ma bmw, tylko jak sprawuje się ten model. Nie wiem, skąd wziąłeś fakt, że dupa lata na każdym zakręcie - napęd na tylne koła nie oznacza, że masz za chwile lecieć bokiem.

Nie należę do ludzi którzy katują auto przy każdej okazji, ale mimo wszystko wolę zapytać czy ktoś miał styczność, żeby przygotować się w razie "W" na czekające mnie koszta naprawy poszczególnych części.

Opublikowano

Bolid młodziezy wiejskiej. Nie polecam takiej fury chyba że lubisz jak dupa ci lata na każdym zakręcie xD

ja nie pytam o to, jaką opinie ma bmw, tylko jak sprawuje się ten model. Nie wiem, skąd wziąłeś fakt, że dupa lata na każdym zakręcie - napęd na tylne koła nie oznacza, że masz za chwile lecieć bokiem.

Nie należę do ludzi którzy katują auto przy każdej okazji, ale mimo wszystko wolę zapytać czy ktoś miał styczność, żeby przygotować się w razie "W" na czekające mnie koszta naprawy poszczególnych części.

spytaj poprzedniego właściciela czy nie katował xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Porządne e46 chodzi w graniach 16k. Musisz patrzeć na wszystko, bez miernika nawet się nie wybieraj. Co do silnika najlepiej jak z 10min sobie pojeździsz nim po mieście wtedy będziesz miał w miarę obeznany stan. Części nie są drogie no ale tu trochę, tam trochę i już ładna sumka się robi. Jak będzie miał jakieś awarie to lepiej nie brać.

IDcncno.png

Opublikowano

Porządne e46 chodzi w graniach 16k. Musisz patrzeć na wszystko, bez miernika nawet się nie wybieraj. Co do silnika najlepiej jak z 10min sobie pojeździsz nim po mieście wtedy będziesz miał w miarę obeznany stan. Części nie są drogie no ale tu trochę, tam trochę i już ładna sumka się robi. Jak będzie miał jakieś awarie to lepiej nie brać.

Miernik na szczęście mam, więc z tym problemu nie będzie.

Dzięki za odpowiedzi

Opublikowano

Podłączając się do tematu.. Mam pytanko, jakieś godne uwagi autko do 25/30 tyś zł, które nie będzie kosmicznie drogie w utrzymaniu z jakimś sensownym wyposażeniem i żeby pojemność nie przekraczała 2.0 bo liczę się również z ubezpieczeniem. I tak właśnie zastanawiałem się nad BMW e46 lub coś typu Audi A3 8P. Nie jestem znawcą motoryzacyjnym chociaż staram się nadrabiać i coś samemu działać. Jakieś opinie rady ?

Opublikowano

Ojciec kupił to auto właśnie z tym silnikiem. Po zakupie przekładał serduszko. Musisz trafić na dobry egzemplarz.

@up

Alfa 159

2009 - słyszysz mnie?

Pomocnik
Opublikowano

Jak coś taniego, pancernego i mocnego to najlepiej W124 w gazie - i mówię całkiem serio...

Pomocnik
Opublikowano

wadą będzie to, że tym jeżdżą tylko sebixy z autyzmem

Bo tanie, szybkie i dobre, tak samo jak kiedyś honda civic, tylko ona była akurat tylko tania.

Opublikowano

Daruj sobie DIESLA! Stary mówię Ci serio. 2.0d to najgorszy silnik jaki był montowany w e46... nie licząc tego 1.8, 1.9 czy 1.6... Szukaj stary jakąś 2.0 benzynowy w górę a gwarantuję Ci że będziesz zadowolony. Nie słuchaj stereotypów. Jeśli chcesz e46 to tylko w benzynie i minimum 2.0.

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

Daruj sobie DIESLA! Stary mówię Ci serio. 2.0d to najgorszy silnik jaki był montowany w e46... nie licząc tego 1.8, 1.9 czy 1.6... Szukaj stary jakąś 2.0 benzynowy w górę a gwarantuję Ci że będziesz zadowolony. Nie słuchaj stereotypów. Jeśli chcesz e46 to tylko w benzynie i minimum 2.0.

Zależy jakie trasy robi :> Zresztą zależy jaki jest stan silnika. 2.0 benzynę ciężko dostać "zdrową"...

IDcncno.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...